Team Nora

Virheviesti

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls funktiossa _menu_load_objects() (rivi 579 tiedostossa /var/www/fs3/38/teamnora/public_html/includes/menu.inc).

Petran tarina

Kolmekymppinen Petra Liuska on ollut aina epävarma ulkonäkönsä suhteen. Ylipaino ja paha mieli kulkivat käsi kädessä. Vaikka Petra on teinitytöstä lähtien ihaillut voimakasta naisvartaloa, treenaaminen on tuntunut haastavalta yksin. ”Olin varmaankin noin 14-vuotias, kun ensimmäisen kerran näin Marianne Kiukkosen kuvan. Muistan, miten ajattelin, että vitsit miten hyvännäköinen muija: lihaksikas, mutta silti tosi naisellinen”, Petra kertoo.

Pari vuotta sitten Petra katseli televisiosta Jutan superdieettejä ja ällistyi: ”Mietin, että voiko se olla noin simppeliä! Onko oikeasti mahdollista saada tuollainen kroppa ruokavaliolla ja liikunnalla?” Petra laihdutti Jutan ohjelmien avulla yli 10 kiloa, mutta alkoi sitten repsahdella. ”Ostin kamalasti lisäohjelmia, mutta en jaksanut noudattaa niitä kuin pari viikkoa. Itsekurini alkoi olla lopussa, eikä ollut ketään katsomassa perään.”

Ratkaiseva päätös

Petra huomasi taas lihovansa ja päätti hankkia oman personal trainerin. Hän surffasi netissä etsimässä valmentajia ja törmäsi Noran sivuihin. ”Tiesin, että monet PT:t vain opettavat salilla oikeat liikeradat ja jättävät sitten yksin. Halusin valmentajan, joka on todella läsnä. Luin Noran blogia ja vakuutuin hänen sopivuudestaan. Laitoin Noralle viestiä ja parin päivän sisään saapui vastaus ja hinnasto”, Petra kertaa.

Petra oli Noran valmennuksessa yhteensä 3 kuukautta, jonka aikana he tapasivat 10 kertaa. Tavoitteena oli saada vielä toiset 10 kiloa pois ja sehän lähti. ”Laihduttaminen oli niin erilaista Noran kanssa. Hän valvoi, että teen sarjat loppuun. Jo viidessä viikossa muutkin huomasivat, kuinka vartaloni oli muuttunut aivan mielettömästi. Nora otti minusta ennen ja jälkeen -kuvat. Kun näin jälkeen-kuvan, ajattelin että herranjestas onko tuo oikeasti minun lihasta! Olin niin onnellinen.”

Kohti uusia tavoitteita

Vähän ennen valmennusjakson loppua Petralle sattui kova takaisku hänen henkilökohtaisessa elämässään. Petra oli aivan lopussa ja nukkui huonosti. ”Nora tuli upeasti vastaan vaikeassa elämäntilanteessa ja jaksoi olla läsnä. Nostan kyllä hänelle hattua”, Petra sanoo. Nyt hän haluaa aloittaa valmennuksen pian uudelleen. Tavoitteena on pudottaa vielä vähän painoa. ”Olen huomannut, että kun syön ja liikun hyvin, myös mielialani kohenee. Itsetuntoa kohottaa myös se, kun mahdun pienempään vaatekokoon. Haaveenani on jonain päivänä osallistua bikini fitness -kisoihin.”

Petra haluaa panostaa valmennuspalveluihin aikaa ja rahaa, koska ne vaikuttavat suoraan hänen hyvinvointiinsa. ”Minä saisin sen rahan menemään johonkin paljon turhempaankin. Jos en maksaisi personal trainerin palveluista, tuhlaisin rahat todennäköisesti irtokarkkeihin. Treenistä tulee paljon parempi olo.”

Menossa mukana