Team Nora

Virheviesti

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls funktiossa _menu_load_objects() (rivi 579 tiedostossa /var/www/fs3/38/teamnora/public_html/includes/menu.inc).

Karoliinan tarina

Pian 21-vuotias Karoliina aloitti Noran ravintovalmennuksessa maaliskuussa. Koska Karoliina asuu Keski-Suomessa, valmennus toteutetaan etänä sähköpostin ja Whatsappin välityksellä. Karoliina noudattaa Noran laatimaa ruokaohjelmaa itsenäisesti, mutta yhteyttä pidetään säännöllisesti. Punnituspäivä on maanantaisin ja silloin Karoliina välittää Noralle vaakalukemat Whatsappilla. ”Ruokavalio on toiminut tosi hyvin. Dieettiä on nyt takana 15 viikkoa ja kiloja on lähtenyt jo yli kymmenen”, Karoliina laskee tyytyväisenä.

Valmennusta on vielä jäljellä kolme kuukautta ja suurpiirteisenä tavoitteena on pudottaa noin 10 kiloa lisää, mutta oikeastaan Karoliinalla ei ole tarkkaa painotavoitetta. ”Tärkeintä on, että voin hyvin ja olen tyytyväinen ulkonäkööni. Olen Noran kanssa löytänyt sellaisen ajattelutavan, että minulla ei ole mihinkään kiire. Suurin palkintoni on terveys. Voi olla, että olen jo 5–7 kilon pudotuksen jälkeen ihan tyytyväinen.”

Karoliinan mielestä Noran laatiman ruokaohjelman seuraaminen on ollut helppoa, eikä ohisyöntejä ole juuri ollut. Kolmen viikon välein on yksi päivä, jolloin Karoliina voi syödä vapaasti, mitä haluaa. Entistä ruokavaliota Karoliinalla ei ole ikävä. ”Nykyään vapaasyöntipäivästäkin tulee niin paha olo, ettei edes tee mieli palata entiseen.”

Ruokaohjelman myötä Karoliinan syömistavat ovat muuttuneet täysin. Noran tekemässä ruokavaliossa aterioille on useita vaihtoehtoja, joista Karoliina on löytänyt omat suosikkinsa. Ruokia ei tarvitse punnita, vaan ruoka-aineet arvioidaan silmämääräisesti ja mittana saattaa olla esimerkiksi ”kourallinen”. Nälkää ei tarvitse nähdä, sillä oikeita ruoka-aineita voi syödä reilujakin määriä. ”Minusta tuntuu, että syön dieetillä paljon enemmän kuin ennen, koska syön niin säännöllisesti. Aikaisemmin saatoin vetää kerran päivässä hirveän mättöaterian ja napostella loppupäivän jotain pientä. Koko ajan oli vähän paha olo”, Karoliina kertoo.

Nyt Karoliina on huomannut, että kroppa toimii paljon paremmin. Oikea ruokavalio vaikuttaa myös mielialaan. ”Olo on vain niin paljon parempi. En koe ruokaohjelmaa rajoittavana, koska tämä ruokavalio ei ole sellainen, jossa pitää syödä pelkkää rahkaa aamusta iltaan. Jos menen ystävieni kanssa ulos syömään, sovellan ruokaohjelmaa oman järjen mukaan. Melkein kaikista ravintoloista löytyy joku sellainen vaihtoehto, mitä voin syödä. Eli ei todellakaan tarvitse kärsiä kuola poskella kun muut herkuttelevat!”, Karoliina nauraa.

Karoliinan nimi on hänen toivomuksestaan muutettu. Kuvituskuvat on kuvapankista.

Menossa mukana