Team Nora

Virheviesti

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls funktiossa _menu_load_objects() (rivi 579 tiedostossa /var/www/fs3/38/teamnora/public_html/includes/menu.inc).

What Next?

Heips,

Herättelen blogiani uudestaan. Aijemmin olen kirjoitellut harvoin ja paljon kerralla. Tulen nyt pitämään blogiani vireämpänä, pyrin kirjoittamaan useammin ja ehkä hiukan lyhyemmillä tarinoilla. 

Päästän lukijat nyt hiukka lähemmäksi omia ajatuksiani, koskien elämääni valmentajana, kilpa-urheilijana, äitinä, ystävänä ja naisena. Intohimoni on ihmisten auttaminen, hyvinvointi, urheilu, ravinto, kauneus, onnellisuus ja muoti. Näistä jutuista tulen kirjoittelemaan täysin omakohtaisiin kokemuksiin ja ajatuksiini perustuen. 

Tärkeintä elämässäni, on kasvattaa 12 vuotiaasta tyttärestäni onnellinen ja hyvällä itsetunnolla varustettu nainen, joka omalla aitoudella ja rohkeudella uskaltaisi kuunnella omaa sydäntä valitessaan asioita.

Täytän syksyllä 35 vuotta, tämä mahdollisti kilpailemisen Fitness Classicissa Bikini Fitnessin Masters sarjassa. 

Pidin koko viime vuoden taukoa kilpailemisesta, miettien mitä haluan ja mikä olisi oikea laji minulle, jos kilpailen. 

Olin vuosi sitten Espanjassa EM kisoissa. Katsoin bikini fitnessin masters sarjan, taso ei minusta ollut erikoinen, mutta kilpilijat siinä olivat hiukan atleettisempiä ja tietysti eri näköisiä kun yleisen sarjan kilpailijat. On selvää, että 35 vuotias näyttää erilaiselta, kuin 25 vuotias tai jopa nuorempi nainen. Treenivuosia on mahdollisesti enemmän taustalla, vaikka lihas ei livenä olisikaan kovin iso, on iluusio erilainen.  On hienoa, kun on omat sarjat yleiselle, juniori ja masters sarjoille.

Sanon aina itsekkin valmentajana, että on tärkeä valita oma laji ja sen lajin line-up , mihin uskoo itse asettuvansa parhaiten. On siis turha lähteä ilman lihaksi women physiqueen tai tulla liian isoilla lihaksilla bikini fitnessiin. 

Tuon EM kisan nähneenä, tein seuraavan kisatavoitteeni, joka asettui Fitness Classiciin Bikini Fitness Masters sarjaan. Olin myös laittanut tavoitteen korkealle, EM kisat 2015. 

Tätä varten etsin itselleni, omia arvojani vastaavan valmennuksen. Monen mutkan kautta, (uskon että tapahtumilla tässäkin oli tärkeä merkitys), päädyin Heidi ja Jari Sorsan valmennukseen. Olen tästä päätöksestäni ja pääsystäni heidän valmennukseen tosi kiitollinen.

Ensimmäisen kerran, voin sanoa että kokonaisuus toimi kaikilla osa-alueilla ja kuntoni oli kaikkien aikojen parhaani. Tästä kertoi myös sijoitukseni Masters SM Hopea, tasapisteillä voittajan kanssa.

EM kisat jäi siis enemmän kun lähelle, harmitus oli suuri, mutta jätti myös hyvän "nälän" tehdä entistä enemmän töitä seuraaviin kisoihin. 

Upea Jenni Rautawaara voitti kisan ja pääsi edustamaan Suomea EM kisoihin, Jenni on vanha naapurini ja ihana ihminen. Muistan kun noin 10 vuotta sitten hiippailimme rappukäytävän kautta toistemme kotiin ilta teelle ja paransimme maailmaa. Moni asia on muuttunut tämän jälkeen ja nyt me seisoimme vierekkäin, jännittäen kumpi vie voiton Bikini Fitness kilpailussa. Silloin tuskin kumpikaan meistä ei osannut aavistaa moista tapahtuvaksi.

Hienointa koko kisaprepin aikana oli erinomainen jaksamiseni. Vireystaso ja kropan toiminen mm. aineenvaihdunnan ja hormoonitoiminnan kannalta oli kaikkien aikojen paras. 

Olen aikasemmin tehnyt aivan liikaa ja syönyt liian vähän. Lopputulos ei läheskään aina ole kaunis, väsymys näkyy usein kilpailijan vartalosta ja kasvoilta. Kokonaisuuden on tarkoitus olla sporttinen ja raikas. Vireys heijastuu myös lavakarismaan ja läsnäoloon. 

Unen ja palautumisen merkitystä en voi siis liioin korostaa. Minua ei siis aamu viideltä, väsyneenä tulla näkemään lenkkipolulla jatkossakaan. 

Tällä prepillä söin myös kaikkien aikojen eniten, 2000 kalorin paikkeilla lähes dietin loppuun asti. Sen erityisempiä kuivatuksia emme myöskään tehnyt, koska kunto oli jo hyvissä ajoin valmis. Tämä myös piti mielen kirkkaana ja olin täysin läsnä lavalla. Kokonaisuudessaan diettini kesti noin 20 viikkoa, painoa tippui lavapainoon n. 10 kg.

En tehnyt aerobista juuri lainkaan, vain lajin omaisia harjoituksia eli salitreeniä ja jokusen hiitin lyhyt kestoisesti. Yhtään treeniä en tehnyt tyhjällä vatsalla ja mihinkään en itseäni pakottanut. Olen oppinut tuntemaan kehoni diettien myötä hyvin, tiedän milloin pitää hapottaa ja milloin on aika himmata. Tätä pyrin kuuntelemaan, haluan kunnioittaa kehoani ja pitää siitä hyvää huolta. Mikään ei ole tärkeämpää kuin terveys, jos se pettää, voi pahimmassa tapauksessa treenit loppua kokonaan. 

Otsikkoon viitaten mitä seuraavaksi? 

Tätä on minulta kysytty paljon, olen sitä tarkoin myös itse miettinyt, yhdessä Heidin ja Jarin kanssa. 

Heti kisan jälkeen oli vahva tunne, että haluan lähteä syksyn Expoon. Hetken mietittyäni ja kisapölyn laskeuduttua, tajusin että syksyyn on kovin vähän aikaa. 

Haluan joka kisaan tuoda uuden kokonaisuuden. Vaikka kokonaisuudessa onnistuimme hyvin, jäi myös paljon parannettavaa mm.asentoihin ja kehon kantamiseen, pakaraa ei myöskään koskaan kohdallani voi olla liikaa. Haluan siis antaa aikaa tarvittaville muutoksille ja siksi seuraava kisatavoitteeni on ensi kevään Fitness Classic. 

Vaikka kilpailuun mennään aina omasta tahdosta ja osaan nauttia kisadietistä, vaatii se silti paljon aikaa, energiaa ja organinointia. Olen luonteeltani "kaikki tai ei mitään" tyyppiä, se mitä teen , teen sata lasissa tai en ollenkaan. Karsin aina myös hiukan töitä, jotta voin keskittyä kisaan. Haluan säilyttää kilpailemista kohtaan tietynlaisen palon. Se on aina iso ja ainutlaatuinen tapahtuma elämässäni. Jos kilpailisin monta kisaa putkeen, saattaisi se muuttua hieman suorittamiseksi ja sitä en halua.

Pidän tärkeänä, että asenteeni ja suhde myös täysin tavallista elämää kohtaan säilyy. Fitness on elämäntapani, treenit kuuluu intensiivisesti joka viikkoon, olin kisakaudella tai en, omat ruuat kulkee mukana missä ikinä liikunkin. Mutta haluan, että joskus on myös vapaus valita, syödä rennommin, tavata ystäviä ja nauttia ihan muista kun fitness asioista. 

Yrittäjänä haluan myös kehittää uraani valmentajana, joka vaatii oman aikansa sekä tietysti tyttäreni elämä. Tyttäreni siirtyy yläasteelle, joka tulee olemaan suuri muutos arjessamme. Haluan kannustaa häntä omissa tavoitteissaan, jotka ovat vahvasti tanssin maailmassa. Koulu tulee olemaan tanssipainotteinen ja harrastustaan hän haluaisi viedä astetta syvemmälle. On hienoa nähdä nuoren ihmisen intohimo. 

Nautimme kesästä, tiedossa on mm kaksi espanjan lomaa ja muutamat festarit huippu ystävieni kanssa. 

Jos et ole vielä rekisteröitynyt sivustolleni, käy ihmeessä se tekemässä ja olet jatkossa ensimmäisten joukossa saamassa vinkkini ja edut suoraan sähköpostiisi. www.teamnora.fi

Nyt huomisen eväsruuan kokkaus ja sitten nenä kiinni Ava kanavalle. Olen tietysti koukussa Fitness päiväkirjoihin. Tytöt on mielettömän rohkeita, kun tv:ssä avaavat omaa elämämäänsä ja mielipiteitä fitneksestä.... aihe kun ihastuttaa ja vihastuttaa, jostain kumman syystä.

Broileria, tankoparsaa,porkkanaa ja kurpitsaa paistettuna kookosöljyssä ja pieni liraus thaimaalaista osterikastiketta. Maustan nämä mustapipurilla ja Maldon merisuolalla. 

Huomenna menen myös tutustumaan erääseen laitehoitoon, jolla voidaan hoitaa sitkeätä kehon rasvaa ja selluliittiä mm jäädyttämällä. Myös pysyvää karvanpoistoa ja hampaiden valkasu asiaa on luvassa. Nämähän kiinnostaa aina. Lupaan kertoa teille, mista on kyse! 

Tiedossa on myös toinen baletti tuntini. "Keskivartalon" ryhti vaatii kisoja ajattellen erityishuomiota ja siksi valitsin baletin. Jo ensimmäisen tunnin jälkeen sain kokea kuinka paljon siinä tarvitaan syviä vatsan, selän ja pakaran/ lantion seudun lihaksia. 

Aurinkoista viikkoa!

Nora

Menossa mukana