Team Nora

Virheviesti

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls funktiossa _menu_load_objects() (rivi 579 tiedostossa /var/www/fs3/38/teamnora/public_html/includes/menu.inc).

Urheiluliivien tärkeys!

Moni nainen on törmännyt varmasti samaan ongelmaan kun minä.. mistä löytää hyvät urheiluliivit, jotka antaa parhaan mahdollisen tuen ja näyttää ja tuntuu hyvältä. Ja oikean koon löytyminen voi olla vieläkin haasteellisempaa.

Koska sopivaa kokoa on vaikea löytää, päädytään helposti väärään kokoon. Ostamme vanhasta tottumuksesta ehkä aina samankokoisia liivejä, emmekä huomioi että ympärysmitta vaihtelee elämän kaaren aikana ja vaikuttaa myös kuppikoon valintaan. On myös käsittämätöntä miten eri valmistajien ympärysmitat voivat vaihdella.. näin nopeasti ajateltuna voisi kuvitella että esim. 75 cm on aina 75 cm, mutta niinhän ei monestikkaan ole, vaan mitta vaihtelee merkittäin. Kannattaa siis tasasin väliajoin antaa ammattiauttajan mitata oikea rintaliivien koko. Saat apua alusvaatteisiin erikoistuneissa liikkeissä esim. Funcy Lady tai tavaratalojen alusvaateosastolla esim Stockmannilla on hyvä palvelu.

Koko ei saa olla liian pieni

Liian suuri.

Ympärysmitta jos on liian suuri nousee liivi selästä liian korkeelle.

Täydellinen urheiluliivi peittää rinnat kokonaan ja kainaloiden edestä ei pursu ihoa. Olkaimet olisi hyvä säätää riittävän napakaksi. Rinnanympärys saa olla myös napakka, niin että liivit pysyy paikoilla hyppiessä tai juoksussa.

Tarvitsemme erilaisia rinta liivejä eri tarkoituksiin ja varsinkin urheillessa niillä on iso merkitys. Mietippä tilannetta, jossa olet vaikka juoksulenkillä, ja päällä on liian löysät tai liian pienet liivit… liivit saattaa hyvässä lykyssä pilata koko treenin. Ja kaikenlisäksi kukapa nainen haluaa, että huonojen rintaliivien vuoksi rintojen ryhdikkyys kärsii.

Kun huolehtii siis oikein mitatuista rintaliiveistä, saadaan vähennettyä rintojen fysiologisia vaurioita ja voimme keskittyä itse suoritukseen. Urheiluun suunnitellut liivit ja niiden matskut antavat täydellisen tuen ja siirtävät kosteuden pois ihon pinnalta ja kuivuvat nopeasti.

Itse luotan Shock Absorberiin .. oon kokeillut erilaisia ja eri merkkisiä liivejä, mutta Shockia ei voita mikään.

Shockiltä löytyy eri värejä, malleja ja mikä parasta kokoja.. niitä on nimittäin A kupista HH kuppiin ja ympärysmittojakin 65 centistä 100 centtiin.. ei pitäisi siis koosta jäädä kiinni.

Joskus olen hankkinut pelkän kivan ulkonäön perusteella urheiluliivejä, mutta nopeasti ne on jäänyt käyttämättä, koska tuki on ollut huono ja materiaali nukkaantunut jo eka pesussa.

Pesusta tulikin mieleen.. Voisin antaa muutaman käytännön vinkin vaatteiden ”huollolle”.

Olen aika tarkka vaatteiden puhtauden ja huoltamisen suhteen.. Vaatteet säilyy hyvinä kun hoitaa ja pesee ne oikein. Mielestäni vaate on pilalla jo pienestä nukkaantumisesta.. Nukkaantumista estää kun silittää vaatteet aina pesun jälkeen nurjalta puolelta ja vaatteet on silittämisen jälkeen kuin just ostetut.

Ja myöskään ei ole huuhaata eri värisille tarkoitetut pesuaineet. Värillisille ”colour” tuotteet, mustille ”Black” ja valkoisille perus pesuaine, itse suosin aina nestemäistä, koska pulvereissa on melkein aina valkasevia aineita, ja ne haalistaa helposti väriä..

Myös huuhteluaineella on merkitystä, tai lähinnä milloin sitä on järkevää käyttää. Ihanan tuoksun saa vaatteille ja itsekin käytän aina kun vaate sen sallii..

Strech vaatteiden pesussa kannattaa välttää huuhteluainetta, se voi haurastuttaa joustoa. Ja myös valkoisten vaatteiden kanssa huuhteluaine ei toimi. Se nimittäin tekee valkoisen harmaaksi. Eli jos olet ihmetellyt miksi kaikki valkoiset alusvaatteet on heti ekan pesun jälkeen harmaita, voi se johtua huuhteluaineesta.

Alusvaatteet (rintaliivit) kandee pestä käsin jos niissä on kaarituet, muutoin voi pestä ne pesukoneessa mutta pesupussin sisällä.

Tällästä asiaa tällä kertaa, olen saanut toiveita blogikirjoituksia ajatellen ja kuulen niitä mielelläni lisää. Jos siis haluat vinkkejä ja opastusta treeniin, ravintoon, lisäravinteisiin tai mihin tahansa aiheeseen liittyvästä, kerro siitä minulle!

Ihanaa joulunodotusta !

 

 

 

Menossa mukana