Team Nora

Virheviesti

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls funktiossa _menu_load_objects() (rivi 579 tiedostossa /var/www/fs3/38/teamnora/public_html/includes/menu.inc).

Syksyn Fitness kisat starttaa

Moikka,

Näin se on taas aika vierähtänyt ja jälleen on aika syksyn fitness ja kehonrakennus kilpailuiden.

Omista tytöistäni kisat potkaisee käyntiin, Jyväskylän SM karsinnasta, vuodelta 2013 tuttu Annina Weckmann. Annina sijoittui vuoden 2013 Fitness Classicissa omassa lyhyessa sarjassaan toiseksi.

Nyt onkin mielenkiintoista nähdä tuomarointia, arvostetaanko kovaa työtä, joka myös oikeasti näkyy kropasta ja esiintymisestä.

Annina edustaa Team Sporlifea vaikka teemmekin valmennuspuolella yhteistyötä. Anninan paluuta kisalavalle odotan innolla. Olemme tehneet pitkään yhteistyötä, tämä helpottaa asioiden suunnittelua, kun tiedämme vähän mikä sopii ja mikä ei. 

Onnea Annina kilpailuun!

Toinen Jyväskylästä starttaava kilpailija on Anna-Maija Sarjula. Anna-Maija tekee nyt kisadebyyttinsä, ja odotankin innolla miltä tämä kuvan kaunis nainen tulee lavalla näyttämään. Lavakokemusta Anskulla löytyy mallintöistä. Hän on rohkea ja on laittanut tavoitteet korkealle, iän puolesta kilpaileminen olisi ollut mahdollista myös masters sarjassa, mutta Ansku haluaa aloittaa yleisen sarjan kilpailusta. Treeni vuosia ei vielä kovin montaa ole takana, mutta kehitys on ollut huikeaa ja opin määrä isoa. Pienen lapsen äitinä välillä treenit suoritetaan aamuyöstä tai myöhään illalla, tästä urakasta Ansku on selviytynyt kunnioitettavasti! Hän on myös hyvä esimerkki siitä, kuinka kaikki on mahdollista, jos oikeasti haluaa ja on valmis panostamaan. Onnea Ansku kilpailuun!

Team FitStarsia edustaa myös rakas ystäväni Linda Manuella Danakas. Linda ei ole ollut valmennuksessani, mutta on osa tiimiäni ja yhteisöä tiimini tyttöjen kanssa. Linda on osallistunut tiimipäiviimme ja olemme yhdessä harjoitelleet esiintymistä. 

On ollut hienoa seurata erittäin läheltä Lindan kehitystä ja kasvua kohti kisalavaa. Olemme yhteydessä joka päivä ja mitä lähemmäs kisoja mennään, sen enemmän puhelimen näytölläni vilkkuu "Mini Torpedo" soittaa :) 

Arvostan tätä aitoa tyttöä koko sydämmestäni ja olen onnellinen, että hän on osa elämääni. Onnea kisaan Rakas!

Starttaamme tyttöjen kanssa huomenna kohti Jyväskylää. Voit seurailla reali ajassa viikonlopun tapahtumia Team Nora Facebook sivulta. 

Työni valmentajana on antoisaa. Olen kiitollinen, kun saan tehdä työkseni sitä mikä on suuri intohimoni. On mahtava kulkea näiden tyttöjen tukena ja huomata kehitystä, kehitystä tulee tietenkin kropassa mutta paljon tytöt kasvaa myös henkisesti.

Väistämättä joudun myös tilanteisiin, jossa tehtäväni on kertoa myös vähemmän kivoja uutisia. Se riipaisee, aina sydämmestäni, mutta valmentajana haluan olla rehellinen ja realistinen, enkä luoda pilvilinnoja, jos siihen ei ole aihetta. Haluan säilyttää tietyn laadun ja vaadinkin tytöiltäni isoa panostamista lajiin. Kyseessä on kilpa-urheilu, joka eroaa perus harrastuksesta paljonkin. Hyvä salikunto voi olla kaukana kisakunnosta. Ei ole helppoa ottaa kritiikkiä vastaan, joka koskettaa ikiomaa vartaloa. Vartalo on osa-alue, joka meillä jokaisella on vain ja ainoastaan omaa. Siksi sen arvostelemisen kohteena oleminen ei aina ole helppoa. 

On hyvä pohtia sitäkin seikkaa ennen kisalavalle tähtäämistä, arvostelu ja järkevä kritiikki on osattava ottaa vastaan nöyrästi. Juurikin heikkoukisien kautta voimme jokainen kehittyä ja kasvaa paitsi ihmisenä, meidän lajissa kehittää myös vartaloa ja esiintymis taitoja. Toinen tärkeä seikka on valmentajan ja valmennettavan välinen henkilökemia, jos kemiat ja arvot ei kohtaa, voi valmennuksesta tulla erittäin vaikea tie. Suosittelenkin selvittämään aina oman valmentajan valitsemista valmennus filosofiaa ja arvoja.

"Seidi was here" blogia kirjoittava Seidi pyysi minulta haastettelun minun valmennus filosofiastani. Pääset sen lukemaan 

http://seidiwashere.blogspot.fi/2014/09/valmennusfilosofiaa-nora-vuorion-silmin.html

Tällä viikolla starttasi myös Martina ja Hengenpelastajat. 

Kaiken tuo hömppä viihteen lomassa taustalla on myös tärkeää asiaa, nimittäin ihmishenkien pelastustaidot. Olen kiitollinen, kun olen tämän kokemuksen kautta saanut oppia suhteellisen kunnollisen uimataidon/tekniikan, sekä tärkeät pelastustaidot. Toivottavasti en kuitenkaan koskaan joudu kasvotusten tosi tilanteen eteen! Opimme paljon taitoja, jotka mielestäni kuuluisi olla osa peruskoulussa opetettavia taitoja. Ohjelman edetessä, tehtävät vaikeutuvat ja myös henkistä kanttia tullaan kysymään yhä enemmän.

Seuraavassa jaksossa taitaa tulla ensimmäisiä sanaharkkoja, joilta ei koskaan näköjään voi, ikävä kyllä välttyä, jos lauma naisia on samassa paikassa pidemmän aikaa. Ohjelman kuvaus päivät olivat pitkiä, haastattelut tehtiin aina klo 23-24, antakaa siis armoa jos olemme hiukka väsyneen näköisiä ja ilmeet ja jutut sitä luokkaa, emme myöskään ole sadankilon keijukaisia (kiitos laajakuva televisiot ja niiden tuomat +10 kg) :) 

Vaikka tämänkaltaisella reality ohjelmalla haetaan viihdettä. Kohtauksia ja kommentteja leikkaillaan ajoittain isollakin kädellä, on silti hyvä muistaa, että jokainen siellä näyttää palasta omasta itsestään, ruutuun ei siis päädy mitään mitä mieltä et oikeasti ole. Tuossa ajassa ja noissa olosuhteissa, kerkiää hyvin todelliset luonteen piirteet kaivautumaan ihmisistä esiin.

En ole koskaan oikein ymmärtänyt, jos/kun ihmisistä muodostetaan ennakkoluuloja tuntematta tyyppiä. Olikin kiva huomata kuinka erilaisia tytöt olivat julkisuus kuvaan verrattuna. Pääsääntöisesti meillä oli hieno reissu ja kivaa yhdessä.

Seurailkaahan jounenkäänteitä, vaarallisia, rohkeita ja rankkoja tilanteita aina tiistaisin JIMiltä klo 21. Ja

Muistutan että Online Valmennukseni on auki . Fitbody Challenge 1 on saanut hyvän vastaanoton! Hiki virtaa oikein urakalla treeneissä ja ruokavalio ensimmäisillä alkaa jo antamaan tuloksia. Liity ihmeessä mukaan, valmennukset on ostettavissa aina. Saat ohjelmat heti oston jälkeen sivuston "omat valmennukset" osion alle. Rekisteröityä voit www.teamnora.fi

Ensi viikko tulee olemaan mielenkiintoinen, koskien omia tavotteitani bikini fitness kilpailijana. Solmin uuden valmennus sopimuksen ja tarkemmat tavoitteet ensi vuodelle ;) 

Olkaa hyviä toisillenne, silloin on helpompi hengittää myös itse!

Nora

Menossa mukana