Team Nora

Virheviesti

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls funktiossa _menu_load_objects() (rivi 579 tiedostossa /var/www/fs3/38/teamnora/public_html/includes/menu.inc).

Rohkeasti uusilla tavotteilla uuteen vuoteen!

Joulu on tullut, se tietää rauhoittumista meille jokaiselle, kukin omalla tyylillään. 

Me vietämme perinteisen perhejoulun, yhdessä perheen ja läheisten sukulaisten ja ystävien kanssa. Meidän jouluun kuuluu paljon perinteitä, jotka kantaa juurensa jo isovanhemmilta ja omasta lapsuuden kodistani. Juurikin nuo perinteet, perheen kokoontuminen yhteen, joulukoristeet ja jouluruoka jota pöytä notkuu!

Joulun ja uudenvuoden aika on myös aikaa jolloin tulee mietittyä mennyttä vuotta ja asetettua tavotteita uudelle vuodelle.

Syksyn kisan jälkeen olen treenannut tosi monipuolisesti ja pyrkinyt kehittämään osa- alueita jotka eivät ole vahvimpia mm. räjähtävä voima, liikkuvuus ja oman kehon painolla tehtävät liikkeet esim leuanveto. Näistä olenkin innostunut nyt tosi paljon ja niiden puitteissa olen asettanut myös omat ensi vuoden tavoitteet. Olen tottunut treenaamaan tavoitteellisesti kilpa-urheilijana, nyt kun en ensi vuonna kilpaile, oli tavoitteiden tekeminen haasteellisempaa, kunnes ne löytyivät näistä heikkommista osa- alueistani treenin puitteissa. Olen myös tajunnut että, vaikka olen fitness urheilja en tavoittele maksimaalisia lihaksia, en esimerkisi ihannoi super leveää selkää tai kovin isoja jalkoja, mulle hyvä kunto on myös paljon muuta!

Aloitan 7.1 6 kk:den valmennuksen, joka keskittyy parantamaan räjähtävää ja oman kehon voimaa ja liikkuuvutta. Odotan innolla mitä saan itsestäni irti ja mitä uutta opin!

Haluan olla sekä fyysisesti kovassa kondiksessa mutta näyttää myös kova kuntoiselta. Arvostan suuresti oman kehon voimaa ja minusta juuri se on todellista hyvää kuntoa, leuanvedot, erilaiset punnerrukset, loikat, hypyt ja kova aerobinen kunto. 

Minulta kysyttiin, miltä näyttää unelma vartalosi? Vastasin että ei ainakaan "itä-saksalaiselta kuulan työntäjältä", minun unelma vartalo näyttää bikini fitness kilpailijan ja kova kuntoisen vapaa ottelijan välimuodolta :) Ulkonäön lisäksi kaikkein tärkeintä on voida hyvin ja saada olla terve, nauttia elämästä ja liikunnan ilosta!

Odotan kovasti myös ensi vuoden kisoja, joita pääsen tällä kertaa elämään valmentajan roolissa täysin.

Nyt siis vaan kaikki tekemään omia tavoitteita. Ne kannattaa miettiä mahdollisimman tarkoin ja tehdä sen jälkeen suunnitelma kuinka lähtee toteuttamaan niitä!

Suosittelen myös treenipäiväkirjan hankkimista. Se voi olla ihan ruutuvihko tai sitten valmis treenipäiväkirja joita esim Body Action myy. Myös Best Shape kirja on mahtava "treeni kaveri". Best Shape kirjaan voit pitää kirjaa 3 kk ajalta. Siellä on myös mm. ravintotietoutta ja liikepankkia. Bets Shape kirjan voi tilata www.bestshape.fi

Treenikirjaan voi ensimmäiselle sivulle kirjata oman tavoitteen, kirjaan kannattaa kirjoittaa ennen treeniä jo tuleva treeni ja itse treenissä vain kirjata suoritetut sarjat. Tämä myös valmistaa sinua tulevaan treeniin ja tiedät salille mennessä tasan tarkasti mitä olet sinne menossa tekemään. Voit myös vilkaista edellisen saman treenin tulokset ja tehdä niiden perusteella itsellesi päivän treenitavotteita painoja kohden.

Treenikirjaan voit liimata myös kuvia itsestäsi, suosittelenkin niitä ottamaan matkan varrelta. Kuvat näyttää kehityksen ja motivoi eteenpäin!

Voit liimata kirjaan myös kaikki ajankohtaiset ja harjoitteluusi liittyvät asiat mm. painon, Inbody mittaus tulokset, veriarvosi jos niitä on jne..

Kirjaa jokainen liikunta suorituksesi. Vuoden lopussa on kiva laskea kuinka paljon on tullut liikkuttua.

Tavoitteen ei siis aina pidä olla aikaan tai painoon sidonnainen, tärkeintä olisi pysyvä elämäntapa muutos. Hyvä kunto tulee usein siinä sivussa!

Menneeltä vuodelta olen pohtinut paljon työtäni, olen joka aamu kiitollinen kun saan tehdä työkseni sitä mikä on intohimoni, muiden auttaminen, hyvinvointi, fitness urheilu ja terveellinen ravinto.

Olen jonkin verran jo tänä vuonna pitänyt luentoja saleilla ja yrityksissä, ensi vuodelle on tiedossa niitä enempi. Nautin luentojen pitämisestä, on mahtavaa tavata ihmisiä, keskustella ja myös toivottavasti voin motivoida ihmisiä liikkumaan ja syömään oikein! 

Olen vasta urani alussa, mutta edes tähän asti en ole tullut vahingossa. Olen tehnyt pitkiä päiviä ja kovasti töitä! Kauan ennen nykyistä työtäni olen tehnyt rohkeita ja pelottavia valintoja ja olenkin sitä mieltä, että juuri ne on ollut avaimia siihen, että tiedän olevani nyt oikealla tiellä. Mikään ei ole syntynyt hetken mielijohteesta tai hätiköiden. 

Kuulin ajoittain epäröiviä mielipiteitä ja jarruttavia kommentteja. Jos olisin liioin jäänyt miettimään tai antanut muiden mielipiteiden vaikuttaa omaan tekemiseen seisoisin kädet taskussa varmaan tälläkin hetkellä. Unelmien saavuttamiseksi on uskalletava heittäytyä välillä heikoillekin jäille, on uskalletav myös luopua jostakin- ainakin pelosta. Pelko estää asioita syntymästä ja on siksi isoin este monien hyvien asioiden syntymiselle, onnellisuudelle yms. Uskalletaan siis tulla rohkeasti omien pelkojen kanssa kasvotusten ja kehitytään sitä kautta ihmisenä!

Ihailen persoonallisia ihmisiä. Persoonnallisuus voi olla luonteessa, ulkonäössä, tiedoissa tai taidoissa. 

On helpottavaa ja erityisen rohkeaa uskaltaa olla myös heikko, olemalla oma itsensä niin hyvine kuin huonoine piirteineen!  Silloin ihminen on täysin auki ja vilpitön, juuri silloin, ihminen on mielestäni parhaimmillaan.

Välillä voi rikkoa myös sääntöjä ja kyseenalaistaa totuttuja tapoja. Ei aina tarvitse jaksaa tai aina pidä tsempata, joskus voi vaan olla epäsosiaalinen ja itsekäskin hyvällä maulla. 

Voi kumpa ihmiset uskaltaisivat kertoa asiaoista ja tuntemuksista suoraan. Ajatteleppa miten paljon helpommin monikin asia hoituisi? Monesti hienotunteisuus vaikuttaa myös suorien ajatusten ääneen sanomiseen. Ainakin itse omalla kohdalla, olen huomannut että aikaisemmin saatoin kohteliaisuudesta sanoa vaikka kylä kutsuun, kiitos kutsusta mutta nyt ei sovi.. nykysin voin sanoa suoraan, kuulostaa ihanalta mutta tiedätkö tänään en jaksa olla sosiaalinen. 

Ihmissuhteet on ihan oma lukunsa, varmasti moni on törmännyt tilanteeseen jossa on joko itse ihastunut ja ei uskalla tehdä aloitetta treffi pyynnölle, koska pelätään pakkien saamista eli hylätyksi tulemista ja oman arvon menettämistä... Miksi? Mietippä asiaa toisin päin jos joku on ihastunut sinuun ja pyytää sinua treffeille? Pidätkö tuota rohkeaa pyytäjää idioottina? Tuskin, vaan olet iloinen oli omat tunteesi mitä tahansa. Toisaalta taas, jos omat tunteet eivät kohtaa toisen tunteita voi syntyä jälleen ikävä tilanne- kuinka kertoa "sorry ei kiinnosta" . Kun todellisuudessa olisi kohteliasta sanoa kertoa suoraan myös ikävät uutiset ja näin kunnioittaa toista ihmistä ja toisen aikaa!

Itse asiassa omassa ammatisani personal trainerinä tapaan päivittäin aitoja ihmisiä, treeni on aikaa ja tilanne jossa ihminen on täysin auki, treenin aikaisia tuntemuksia ei voi mitenkään peitellä tai estellä. Erilaiset tunnetilat naurusta, itkuun, suruun, riemuun ja kiukkuun ovat tuttuja ja niitä ei koskaan tarvitse häpeillä! Niihin on ihan oikea syykin, nimittäin hormoonit. kova treeni nostaa vilkatuttaa hormoonitoimintaa ja jolloin vapautuu adrenaliiniä ja endorfiiniä.

Uskalletaan olla rohkeita mutta myös heikkoja!

Toivotan oikein ihanaa joulua ja onnellista sekä menestyksellistä uutta vuotta kaikille blogini lukijoille!

Nora

Loppuun vielä kiva kevennys GB Gymin naamiaispikkujouluista- ihmiset oli panostanut asuihin, oli lumikkia, avatarta, inkkareita, apinoita, merirosvoja, vankia, rockaria, nunnaa ja ties mitä ...Pamela Baywachia :)

Menossa mukana