Team Nora

Virheviesti

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls funktiossa _menu_load_objects() (rivi 579 tiedostossa /var/www/fs3/38/teamnora/public_html/includes/menu.inc).

Pienet asiat hyvin

Moikka,

2,5 vuotta sitten halusin laittaa treenini uusiksi ja päivittää jääkaappini sisällön. Halusin katsoa mitä saan omasta kropastani irti ja sillä tiellä ollaan edelleen. Fitness lajit ja ylipäätään saliharrastus on siitä kiva laji, että koskaan et ole valmis. Aina on jotain parennettavaa ja aina voit oppia uutta. Olen tänäänkin oppinut valmentajaltani valtavasti uusia asioita, pelkästään kun olimme 3 h tekemässä töitä salilla. Ja niin tunnen jokaisen tapaamisen jälkeen. Se jos joku motivoi eteenpäin ja kohti uusia tavoitteita!

Olen luonteeltani "kaikki tai ei mitään" tyyppi. Mihin ikinä ryhdynkin, teen sen aina täysillä! Tämä ei tarkoita että onnistun aina lopputuloksessa, ei , en läheskään aina! Mutta tiedän, että olen tällä tyylillä oppinut valtavasti ja en juurikaan ole tilanteissa joissa jossittelisin asioita. En myöskään jaksa jäädä vatvomaan asioita kovin pitkäksi aikaa, vaan suuntaan energiani tulevaan ja uusiin haasteisiin.

Teen työtäni suurella sydämmellä ja intohimoni, on auttaa ihmisiä saavuttamaan omat tärkeät tavoitteensa hyvinvoinnin saralla. Tahdon kannustaa ihmisiä tekemään asiat hyvin ja omalla tyylillä. Lapsen kasvatuksessa painotan myös hoitamaan omat asiat niin hyvin kuin suinkin ikään nähden on mahdollista...ajatuksella- kun omatunto on puhdas, ei selityksiä tarvita!

Kauppalehti liitteen välissä tulee TDC Business lehti, jossa tuoreimmassa numerossa pieni juttu elämän asenteestani.

Monien meidän elämäntyyli on kovin hektinen. Myös perus arjessa ja ihan pienissä asioissa voi auttaa jos pyrit keskittymään tekemään sitä, mitä ikinä oletkaan tekemässä, täysillä! Varsinkin naisilla on usein liian monta rautaa tulessa... kuulostaako tutulta tilanne, jossa lataat pyykkiä koneeseen, puhut puhelimessä, liedellä kiehuu ruuat ja viikkaat puhtaita pyykkejä kaappiin.. tai jotain muuta tämän kaltaista. Tarkoitan tällä sitä, että teet montaa asiaa kerrallaan antamattasi aikaa kunnolla yhden asian tekemiselle. Olen itse jossain vaiheessa ruvennut kiinnittämään tuohon huomiota ja uskon, että se myös minimoi stressiä, kun et yritä suoriutua liian monesta asiasta kerrallaan. Se mitä jää tekemättä, saa odottaa rauhassa seuraavaan päivään. Helpottaa kun laittaa asiat vain tärkeysjärjestykseen. Näin moni asia tulee tehtyä paremmin!

Samaa voi hyödyntää missä tahansa asiassa, töissä, treeneissä, ystävien kanssa jne.. Mitä ikinä teetkin, keskity siihen täysillä! Sitä kutsutaan hienosti läsnäolon voimaksi!

Ja huomioi myös pienet asiat. Olen isältäni oppinut aikoinaan perheyrityksessämme, ajatusmallin "pienet asiat hyvin". Ja uskonkin , että jos hoitaa pienet asiat hyvin, huomioi myös lähipiirisi ja työyhteisösi sen. Kanssa ihmisiä pitää kunnioittaa ja joku asia, mikä sinusta itsestä tuntuu pieneltä, voikin sille toiselle olla tosi iso. Koskaan ei siis saa pitää itsestään selvänä mitään tai ketään.

Joskus törmää hyvin menestyviin yrityksiin tai ihmisiin, jotka tavallaan omasta mielestään ovat etuoikeutettuja kohtelemaan ihmisiä tai asiakkaitaan epämukavasti. Olen sitä mieltä, että kaikki ihmiset ovat samanarvoisia ja jokainen meistä ansaitsee kunnioitusta ihmisenä. Se, että menestyy tai yritys menestyy, ei tee ihmisestä yhtään parempaa tai oikeuta kohtelemaan toisia ylimielisesti. Asiakaspalvelusta sitten puhumattakaan..

Olimme ystäväni Lauran kanssa Tallinassa alkuviikosta, Laura oli varannut matkat ja hotellit ja hotelli sattuikin olemaan yksi Tallinnan parhaimmista - Swissotel. Huikea hotelli, jossa paitsi upeiden huoneiden, kuntosalin ja näköalojen puitteissa oli kyllä mahtava asiakaspalvelu. Oli mieletöntä huomata, kuinka siihen oltiin panostettu... henkilökunta tervehti ja kysyi kuinka päivä on lähtenyt käyntiin, kassit kannettiin jne.. Suosittelen lämpimästi tuota hotellia esimerkiksi kesälomareissulle. Me olimme valinneet sen tietysti kuntosalin perusteella, joka hotellin saliksi oli tosi toimiva!

Hotellissa oli Spa osasto.

  

Kun wellness ja spa osastolle astui hissistä ulos, ei voinut välttyä vaakalta :)

Lauran kanssa on niin helppo matkustaa, koska fitness on meidän molempien elämäntapa.

Illalla mennään ajoissa nukkumaan, jotta aamulla jaksetaan aamujumpalle ja monesti iltaan osuu myös ilta treeni. Laura tulee kilpailemaan ensi vuonna Body Fitness Masterseissa.

Vaikka nytkin asustelimme kivassa hotellissa, jossa myös ravintola ja ruoka olisi varmasti ollut huippu luokkaa, oli meillä molemmilla mukana omat ruuat. Varsinkin vuorokauden reissuille kaikki ruuat on helppo ottaa mukaan valmiiksi tehtyinä. Reissuissa onkin tosi helppoa kun on kaikki ruuat valmiiksi tehty, ruoka- ajan koittaessa kaivaa vain oikeat ruuat esille ja syö, missä ikinä onkaan. Pakkaan reissuihin aina yhden päivän ruuat yhteen pussiin. Kaupasta kävimme vain hakemassa vähän tuoreita mansikoita ja purkit raejuustoa. 

Ruokavalion noudattaminen on monille se haasteellisin juttu. Monesti juuri matkat ja juhlat voi olla ne isoimmat sudenkuopat. Kun kaiken suunnittelee valmiiksi, laskee kuinka monet ruuat tarvitsee mukaan ja ennenkaikkea PÄÄTTÄÄ PYSYÄ ruokavaliossa, onnistuu sen noudattaminen ihan missä tilanteessa tahansa. Olen ollut itse häissä, rippijuhlissa, synttärijuhlissä ja ties missä erilaisissa tilanteissa omien ruokien kanssa. Muistakaa että kukaan meistä ei ole tilivelvollinen kenellekkään omista syömisistä. 

Kuulen monesti, kuinka pelätään jos ihmiset ihmettelee jos syödään omia ruokia... mutta eihän kukaan raportoi siitäkään jos esim syö omana eväänään edellisen päivän makaronilaatikkoa, tilaa tuopin olutta tai syö pussillisen karkkeja välipalaksi... ei kukaan selittele että juon nyt tämän oluen koska , syön nyt nämä karkit koska jne... Miksi ihmeessä terveellisen ruuan syömisestä pitäisi olla selittelemässä? Ja sitäpaitsi fitness ilmiön myötä eväspurkit ja pussukat ovat yleistyneet tosi paljon eikä ihmiset enään omia eväitä niin paljon ihmettele. Saatetaan vain todeta "ai oletko sinäki ruvennu reenaa johonki"? :)

Juhlissakaan asiasta ei tarvitse tehdä numeroa. Voi ottaa reippaasti esim lasin kuohujuomaa, nostaa maljan ja jättää juoman juomatta.. Kaikki on loppuenlopuksi kiinni vain itsestä, miten asian hoitaa mukavasti ja itselle parhaiten.

  

En käy ravintoloissa juurikaan syömässä , saatikka juhlimassa. Panostan mieluummin vapaa aikana hemmottelu tai kulttuurijuttuihin.. hoitoihin tai esim leffaan, teatteriin tai hyviin musa keikkoihin. Ensimmäistä kertaa otin Tallinnassa hoitoja. Hintataso keneudenhoidoissa on edelleen huomattavasti pienempi kun meillä suomessa. Kosmetologina osaan kiinnittää huomiota oikea oppisiin hygienia ja hoidollisiin seikkoihin. Olenkin positiivisesti tosi tyytyväinen tuon hoitolan puhtauteen, asiakaspalveluun ja itse hoitoihin!

Kävimme Sim Salongissa, siellä Kokovartalohieronta oli 25 eur ja kasvohoito 50 eur. Olo oli kyllä super rentoutunut ja raikas kun sieltä ulos astelimme. Molempiin olin siis tosi tyytyväinen!

Kesä tulee ihan näillä näppäimillä, pienillä ruokavalio muutoksilla ja intensiivisillä treeneillä kerkiää vielä pienen kiristyksen tehdä kropalle.

Annan tuoreessa Fit Lehdessä vinkkejä! Tein treenin hauskasti eri tsemppivaatteille... esim kuinka jalat shortsikuntoon :) Käy hakemassa oma lehtesi ja bongaa vinkit omaan treeniisi!

 

Panostakaahan läsnäoloon tekemisissänne, treenissäkin muuten tosi tärkeä asia, kun viet ajatuksen sille lihakselle mitä hajoitat, saat paremmin liikkeen perille!

Ja katsokaa mikä muutos tulee, kun teette ne pienetkin asiat hyvin :)

Nora

 

 

Menossa mukana