Team Nora

Virheviesti

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls funktiossa _menu_load_objects() (rivi 579 tiedostossa /var/www/fs3/38/teamnora/public_html/includes/menu.inc).

One week out

Keväinen Tervehdys,

Enään viikko aikaa Fitness Classic kilpailuun.

Täällä on odottava , mutta rauhallinen tunnelma. Viimeisen viikon kuvioit on selvillä niin omalta osaltani, kuin myös valmennuksessani olevien tyttöjen osalta.

Tänään tein viimeisen kovemman treenin ja ensi viikko pyhitetään henkiselle valmennukselle, kisaan valmistaville kauneus "rituaaleille", poseeraamiselle ja kevyille treeneille. 

Olen halunnut tehdä tätä diettiä kaikessa rauhassa, kehoa ja omaa mieltä kuunnellen. Uskon, että pelkällä kovalla suorittamisella ei ole kauas kantoiset siivet. Täytyy olla palava jano lajia ja kehittymistä kohtaan, mutta osata kuunnella myös tärkeintä- kroppaa ja mieltä. Kropalla ja mielellä kilpaurheilua tehdään ja siksi niiden on voitava mahdollisimman hyvin.

   

On osattava katsoa diettaamista kokonaisuutena, siitä mistä lähdetään ja siitä minne ollaan matkalla. Tällä kertaa oma kisadiettini on ollut 14 viikon mittainen, aijemmista dieteistä olen oppinut paljon omasta kehostani ja sen toimimisesta. Joka varmasti auttaa ettei ihan pienestä tarvitse stressata.

Naisille on usein vaikeeta tehdä asioita rauhassa, koska halutaan kaikki , heti, mahdollisimman pian. Diettaaminen ja kehon muuttuminen ei kuitenkaan onnistu sillä ajatusmallilla. On annettava aikaa ja katsottava tilannetta laajempana kokonaisuutena. Sama pätee myös laihdutuskuureihin. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että esimerkiksi painon suhteen voi olla hyvin erilaisia viikkoja. On viikkoja jolloin paino tippuu ja viikkoja jolloin paino ei hirmuisesti tipu, mutta kroppa muuttuu siitä huolimatta. Tämän oppiminen vaatii kokemusta ja tietoa omasta kropasta. 

Monesti kuulee puhetta paljonkin painokeskeisestä suhtautumisesta fitness diettiin. On hyvä kuitenkin muistaa, että kyseessä ei ole suurin pudottaja kilpailut, vaan fitness kilpailut. Toki kun kroppa muuttuu ja lavakuntoa haetaan tippuu paino väkisinkin, mutta tarkoitan tällä sitä, että kokonaisuus ratkaisee, ei viikko tiputus. Hyvä painon tipustus vauhti on noin 500 g / viikkoa. Jos yli kilon pudotuksia tulee viikko tasolla, hyvin todennäikösesti mukana sulaa myös lihasta. Dietin ensimmäiset viikot voivat olla poikkeus, koska nesteet lähtee liikkeelle ja siksi painoa voi toisilla tippua enemmänkin.

Hyvä on tosiaan myös laihdutuskuurien yhteydessä muistaa, että viikot on erilaisia, on hetkiä jolloin paino tippuu runsaasti ja on hetkiä jolloin isoakaan muutosta ei välttämättä vaakan taulussa näy. Kun malttaa hetken ja pitää mielen tarkkana myös ruokavalion kanssa, muutosta kyllä tulee.

Toivoisin siis että diettaajat saisivat tehdä diettiä rauhassa ja säilyttää myös hyvän mielen, jonka tärkeys on isoin avain hyvään ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin.

Kisan lähestyessä on kilpailijoilla tapana myös ikuistaa diettaamisen tulosta valokuvin. Itsekkin olen päässyt malliksi upeille valokuvaajille.

Mike Sirenin kanssa otimme muutaman kuvan, Kiitos Mikelle erittäin ammattimaisesta valokuvaamisesta. Opin myös uutta!

Talvella olin mallina valokuuvaja Nikita Tikalle Fitness kuvien puitteissa ja silloin sovimme, että toteutamme myös "glamour" teemalla kuvaukset.

Nyt oli aika toteuttaa suunnitelma. Nikita järjesti paikan ja minä suunnittelin stylen. Meikistä ja hiuksista vastasi Parturi- Kampaamo BOB- Netta Purhonen.

Starttasimme perjantaina kukonlaulun aikaan Nikitan kanssa kohti Mikkeliä, kuvaus paikaksi oli valittu upea Tertin Kartano, joka pitää paikkaa Mikkelissä.

 Nikita 

Tässä vaiheessa diettiä väsy kieltämättä painaa jo jonkin verran ja olikin ihanaa vain vetää verkkarit jalkaan ja istua auto kyytiin. Perillä odotti Parturi kampaamo Bobin Netta. Netan kädenjälki oli pikku tarkkaa, joka näin neitsyt luonteelleni sopii enemmän kuin hyvin. Parturi kampaamo BOBilla on oma liike myös Helsingissä ja Netankin penkkiin voi siis päästä myös Helsingissä.

  

Kun näin tuon vaaleanpunaisen kartonon horisontissa olin täysin myyty, puhumattakaan, kun pääsimme kartanon sisään. Minua kiehtoo suuresti vanhat ja upeat paikat, halusin heti tietää kartanon historiasta, koska sen henki oli käsin kosketattavissa. Tuonne aijon palata kesällä lapseni kanssa, kartanolla voi myös majoittua, syödä ja nauttia herkkupuodin antimista. Käykäähän kurkkaamassa www.tertinkartano.fi

   

Omaan portfoliooni sain täysin uudenlaista materiaa, tässä muutama otos Nikitalta.

Kiitos Nikita Sinulle!

Tänään "askartelimme" tiimiasut kilpalu tiimini tytöille, niistä tuli niin tiimini näköiset, maltan tuski odottaa että, näen nuo takit tyttöjen päällä.. pinkkiä, pinkkiä ..

  

Itse edustan kevään kisassa yhteistyö kumppaniani Team Body Actioniä.

Haluan kiittää perhettäni, ystäviäni ja valmentajaani sekä upeita yhteistyö kumppaneitani ja ennenkaikkea ihmisiä noiden hienojen tuotteiden ja palveluiden takaa, teidän läsnäolo kisaan valmistautumisessa on ollut korvaamatonta!

Tsemppiä myös kaikille kevään kisaajille! 

Nora

 Ari "Godzilla" Kokkonen & Jutta Gustafsberg

 Elina 

 Karo

  & Hiustukku Heinilä, MIkko

 Manna ja Minna

Minna ja Mirva

 Ansku

 Niina Lisitsin 

 

 

 

 

 

 

Menossa mukana