Team Nora

Virheviesti

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls funktiossa _menu_load_objects() (rivi 579 tiedostossa /var/www/fs3/38/teamnora/public_html/includes/menu.inc).

Ole ja elä, sitä mitä haluat eniten!

Heippahei,

Kirjoittelen tällä kertaa ajatuksiani siitä, miten tärkeää mielestäni on saada olla sellainen kun on. On rohkeaa kulkea omaa tietä, unelmoida ja tehdä unelmista totta. Kukaan toinen ei voi tietää unelmiasi, historiaasi, voimavarojasi, kykyäsi kehittyä tai sitä mikä juuri sinulle on tärkeää. Vain sinä itse tiedät ja uskalla kuunnella omaa ääntäsi! Uskalla rakastaa itseäsi, olematta ylimielinen, kun itse voit hyvin, voit olla hyvä myös muille!

Olen joitakin vuosia sitten lukenut ensimmäisen kerran Rhonda Byrneen kirjoittaman Voima kirjan ja yhä edelleen availen sitä ajoittain. Se on ehdottomasti kirja joka kannattaa ostaa omaksi, siihen voi aina palata. Olen aina ollut iloinen ja suhtautunut asioihin positiivisesti, sain ekalla luokalla 100 markan stipendin positiivisuudesta ja auttavaisuudesta, joka oli iso juttu pienen ihmisen maailmassa, muistan sen edelleen kun eilisen päivän. Mutta oivalsin tuon pienen, mutta niin suuren sanoman käsittävän kirjan kautta monia jo tiedossa olevia asioita. Voima kirja avasi aikoinaan monia ajatuksia omassa itsessäni ja ajattelumaailmassani. Se sai minut kiinnostumaan yhä enemmän ihmismielestä ja sen jalostamisesta, joka kiehtoo minua äärimmäisyyksiin! Kaikki lähtee mielestämme, asenteistamme ja siitä miten asioihin suhtaudumme. Uskon vahvasti vetovoiman lakiin, se mitä ajattelet, se lisääntyy, niin hyvässä kun pahassa!

Mietippä esimerkiksi pommiin nukuttua aamua.... ääähhh helposti myös puuro kiehuu juuri sinä aamuna yli, oven pamauttaessasi kiinni huomaat että auton avain jäi sisään ja tietysti siinä samassa nipussa myös kotiavain ja tämä kaikki juuri sinä samaisena aamuna..... Voisikohan näin käydä vain siksi, että olet hermostunut ja siksi ärsyyntynyt tulleesta kiireestä, joka on tunnetilana negatiivinen ja siksi negatiivisia tapahtumia seuraa toinen ja ehkä kolmaskin kökkö juttu. Ihminen jää helposti huonoon pieneen tapahtumaan vellomaan liian pitkäksi aikaa. Toisalta pommiin nukkumisen jälkeen, voisi ajatella , iiiik, nukuin pommiin, mutta toimin reippaasti ja teen vain tarvittavat tärkeät aamutoimet ja menen töihin mahdollisimman pian, maailmani ei nyt kaadu tähän yhteen mokaan, johon ei enään sillä hetkellä voi pätkääkään vaikuttaa! Ja loppuen lopuksi päivästä voi tulla hyvä! Omalla asenteella pystyy vaikuttamaan tapahtumien kulkuun ja siihen mitkä mittasuhteet mikäkin asia saa! 

On selvää, että elämä heittää haasteita meille jokaiselle ja kaikki asiat, päivät ja tapahtumat eivät aina ole kivoja. Ja ehkä hyvä niin koska näin elämässä säilyy inhimillisyys ja arvot.

Toisen suuri ongelma voi toisen elämässä tuntua täysin yhdentekevältä. Jokaisella on kuitenkin oikeus omaan tunteeseen ja tekemiseen, niin hyvässä kun pahassa.

Ajoittain "fitness buumin" ympärillä velloo jokin erityinen negatiivinen pilvi, jota en voi käsittää ollenkaan. Tai ylipäätään sitä miten positiivisista asioista saadaan kun saadaankin tehtyä negatiivisia. 

Lähtökohtaisesti minusta on hienoa kun fitness lajit taas nostaa päätänsä monen vuoden jälkeen. Tämä tuo ihmisiä kuntosaleille, kannustaa tsekkaamaan jääkaapin sisältöä ja kiinnittää huomiota onnellisuuteen. Ja vieläpä lisää lajimme näkyvyyttä, joka on maailmalla kuitenkin paljon paljon isompaa kun meillä täällä pikku Suomessa. Mitä ihmeen pahaa siinä on? Olen miettinyt onko se vain sitä, että hiukka "ainutlaatuisesta" jutusta onkin tullut kenen tahansa saavutettavissa oleva asia. Sekö ärsyttää vanhoja fitness urheilijoita ja toisaalta myös heitä jotka eivät liiku tai elä terveellisesti. Vai mikä ihme siinä pistää ihmisiä välillä nyppimään, kun ihmismassa valtaa kuntosalit ja fitness kisat tai työkaveri haluaa syödä omat eväänsä pullatarjoilun sijaan? 

Mistä voi päätellä kuka on sopiva kilpailemaan (tietysti rakenne ja muut kisan vaatimat seikat pitää täyttää) ja kuka taas ei. Mistä kukaan voi tietää kuinka paljon kukakin satsaa kisavalmistautumiseen ja kuinka kauan kukakin on treenannut tai elänyt terveellisesti. Varmaa on se, että kisakuntoa ei taijota yhdessä yössä ja fitness kilpailijaksi kasvetaan pikkuhiljaa, uskon että se totuus iskee viimeistään kasvoille siinä vaiheessa kun hommaa aletaan tosissaan viemään eteenpäin.

Homma ei fitness lajeissa toimi niinkuin esimerkiksi koripallon pelaamisen aloittaminen... eli menet treeneihin ja jo hyvin nopeasti saat peliasun ja olet pelikentällä. Lajiin kasvetaan, usein sen kautta, että tykätään saliharjoittelusta ja terveellisistä elämäntavoista, huomataan kehitystä ja sitä kautta nälkä kasvaa syödessä. Toki on tyttöjä joilla on syntymälahjana priima, lajiin sopiva rakenne ja erittäin kaunis ulkokuori. Silloin se voi antaa mahdollisuudet saada kisakunto mahdollisesti hyvinkin pienessä ajassa. Varsinkin meillä Suomessa, missä viime syksyn kisoissa lihasmassalla ei juurikaan pärjäilty, vaan sirolla ja hyvällä rakenteella. On hyvä muistaa, että jokainen fitness ja kehonrakennus kilpailija on joskus myös itse avannut ensimmäisen kerran salin oven, joku kaunis hetki alkanut haaveilemaan kilpailemisesta, käynyt ensimmäisen kisadietin kaikkine hössötyksineen läpi ja noussut viimein ensimmäisen kerran lavalle enemmän tai vähemmän kisakunnossa. On kisan loppu tulos ollut mitä tahansa, on hän silti omalle itselleen voittaja ja uskallan väittää, että tuo matka on opettanut paljon, paitsi oman kropan tuntemisesta myös omasta itsestä, omista asenteista ja siitä mikä on oikeasti tärkeää ja mikä ei. Toiset jatkaa kilpailemista, toiset toteaa että hieno kokemus mutta kerta riitti.

Aina saa ja pitää tavoitella omia unelmia rohkeasti, vaikka "jarruja" olisi matkalla! Uskomalla itseen ja omaan tekemiseen on aina kauas kantoiset siivet! Mutta niinkuin tämä mielipiteeni on vain minun mielipiteeni ja niitähän saa maailmaan mahtumaan vähintään yhtä paljon kun ihmisiä on.

Olen itse avannut kuntosalin oven ensimmäisen kerran vuonna 1997 jolloin myös tutustuin lapseni isään ja sain ensimmäisen kosketuksen "bodaukseen" ja body kisoihin. Treenit oli kovia, mutta gramman tarkka ruokavalio ei olisi voinut vähempää kiinnostaa, vaikka miehelleni jauhelihaa ja broileria paistoinkin kilokaupalla joka päivä. Se tietysti näkyi myös lopputuloksessa, olin vuodesta toiseen vain laiheliini. Pitää siis uskaltaa syödä jotta voi kehittää lihaksistoa.

Vasta 10 vuotta myöhemmin, Jutta G:n kannustamana päätin lähteä kokeilemaan siipiäni bikini fitness kisassa. Vaikka suurta menestystä kilpailijana ei ole tullut, olen enemmän kun iloinen jokaisesta kisamatkastani. Olen oppinut niistä ja niiden kautta itsestäni ja elämästä niiiin paljon! Olen saanut upeita mahdollisuuksia ja uusia ihania ihmisiä ympärilleni. Ja olen kyllä ollut elämäni parhaimmissa kunnoissa juurikin noina kisapäivinä! 

Ei aina, mutta aika usein valinnan vapaus hyvän ja pahan välillä on meillä itsellä..... niin ajatuksissa, asenteessa, asioissa, ihmisissa. Kaikesta tosin ei voi päättää, niinkuin ikävistä sairauksista ja muista surullisista asioista. Niidenkin kanssa tosin asenne, toivo ja usko paremmasta auttaa jaksamaan päivästä ja hetkestä selviämiseen.

Voimme itse vaikuttaa loppuenlopuksi niin moneen asiaan, keskittymällä niihin, voi elämästä tulla helpompaa. Kun yksinkertaistaa elämän, ajatukset ja keskittyy asioihin jota oikeasti haluaa tehdä ja mistä tulee hyvä mieli voi ihan pelkästä arjestakin tulla parempaa. Elämän ei tarvitse olla niin musta valkoista, itselle saa olla myös armollinen!

Kisaprepit on monilla käynnissä. Niin myös tiimini kolmella tytöllä. Milla Kehaara tullaan näkemään bikini fitnesin junior luokassa lauantaina Fitness Classicissa ja Riikka Kesseli sekä Krista Seuna kilpailee sunnuntaina -168 cm luokassa, jossa onkin odotettavissa kova taso, joka tarjoaa aina paremman kilpailun! 

Harjoittelen itse monipuolisesti ja tahdon että jokaisesta tiimini tytöstä kuoriintuu kauniin vartalon lisäksi kova kuntoinen huippu urheilija, josta löytyy liikkuvuutta, räjähtävää voimaa ja kovaa oman kehon kondista! 

 

Haluan loppuun vielä mainita, että tein vuoden vaihteessa Best Shapen Detox kuurin. Kokemus oli ensimmäinen ja aivan mahtava!!

Suosittelen puhdistuskuuria minimissään 2 kertaa vuodessa. Kyseessä ei ole laihdutuskuuri (vaikka 4 kg tippuikin paino) vaan tarkoitus on tasapainottaa elimistön ph. Detoxin aikana käytetään proteiinia vain vähän, koska se proteiini happamoittaa elimistöä. Best Shape Detox kuurin saa tilattua www.bestshape.fi, kuuri sisältää muutaman elimistöä puhdistavan tuotteen sekä täydelliset ruokaohjeet ja reseptit detoxille. Voit valita 5 pvää tai 12 pvää. Suosittelen 12 pvää. 

Olen hyödyntänyt ihania reseptejä myös detoxin jälkeen normaalissa proteiinia sisältävässä ruokavaliossa.

  

Voimaa ja energiaa pakkaspäiviin!

Nora

Facebook Team Nora

Intagram noravuorio

www.teamnora.fi

 

 

 

 

 

 

Menossa mukana