Team Nora

Virheviesti

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls funktiossa _menu_load_objects() (rivi 579 tiedostossa /var/www/fs3/38/teamnora/public_html/includes/menu.inc).

My Lifestyle

Aurinkoinen pääsiäistervehdys ,

On pääsiäisen aika ja yksi suosikki juhlapyhistäni. Pääsiäinen tietää kevättä ja se on aikaa jolloin talvesta siirrytään kevääseen. Vaikkakin tänä vuonna talvi näyttää jatkuvan pitkälle. Lumi kuitenkin sulaa hitaasti mutta varmasti, meidän piha ainakin tulvii vedestä..

Olen siirtänyt aerobisia yhä enemmän ulos, koko talvi on aamutuimaan hikoiltu omassa olkkarissa fillarin selässä, mutta nyt raitis ilma ja auringon paiste vetää pidemmän korren.

Olen saanut kyselyitä kuinka treenaan, kuinka usein treenaan, miten treenaan, syön ja elän tätä elämän tapaani.

Päätin siis kertoa lyhyesti miten kaikki toimii.

Toimin valmentajani ohjeiden mukaan. Saan treenilukkarin johon on merkitty puntit, aerobiset ja niiden toteutustapa, pose treenit ja muut treenit. Pyrin toteuttamaan lukkarin päivälleen niin kuin se on suunniteltu. Siinä on tarkoin mietitty myös tärkeät palautumiset ja lepopäivä. Jos joskus joudun muuttamaan päiviä, huolehdin kuitenkin että viikossa teen kaikki annetut "kotiläksyt".

Olen noin 15 vuotta treenannut salilla, välillä enemmän, välillä enemmän jotain muuta lajia. Mutta nyt viimeiset 2,5 vuotta oman valmentajan, treeni ja ravintoohjelmien kanssa. Koko tämän 2,5 vuoden aikana olen treenannut salilla enintään 4 kertaa viikossa. Joka on toiminut ja palvellut minun tarpeitani hyvin. Tällähetkellä ( 2 viikkoa ennen kisaa) salipäiviä on vain 3-4 viikossa. Pääpaino on jalkatreeneissä. Yläkroppani on lajiini nähden hyvässä kunnossa ja saan sen kuvauksiin ja kisakuntoonkin hyvin pienillä "kikkailuilla". Eli keskityn heikompaan eli jalkoihin, lähinnä takareisiin ja pakaraan. Treenaan etu ja takareiden eri päivinä ja lisäksi teen pakara treenejä pieniä liikesarjoja useamman kerran viikossa aamuaerobisen yhteydessä. 

Haluan pysyä kunnossa ja jaksaa treenata hyvin salilla, siksi teen kaudesta riippumatta, punttitreenien lisäksi aamuaerobisia 4-7 x viikossa eri tyyleillä... tasasyke, HIIT ja yhdistän melkein jokaiseen aerobiseen jotain lihaskuntoa. Bikini Fitness on fitness eli lihasten näyttölaji siinä missä muutkin fitness lajit. Harvemmin esim maratoonari osallistuu fitness kilpailuihin. Lajissa siis saa olla lihasta ja siksi en esim juokse hullunlailla aamusta toiseen, koska uskon vanhan tavan mukaan, että juokseminen "syö" lihasta. Kun 2,5 vuotta sitten aloitin Jari "Bull" Mentulan ohjelmilla, lopetti Bulli juoksemiseni ku seinään. Juuri ennen Fitfarmin aikaa olin juossut puolimaratoonin ja treenannut nimeenomaan juoksua. Se sai kuitenkin jäädä ja näin myös lihaskuntoni rupesi saamaan tuloksia. Juoksu pyrähdykset HIIT (High Intencity Interval Training) treenissä on ok, koska siinä syke nostetaan vain hetkellisiksi ajoiksi ylös ja palautetaan pian takaisin rasvanpoltto alueelle, HIITiä ei myöskään tarvitse tehdä ajallisesti niin pitkään kuin tasasyke lenkkiä. Interval treeni on hyvä tapa polttaa ajallisesti pienessä ajassa rasvaa. 

Aamuaerobiset on minulle nautinto, niillä kroppa herää ja päivä saa parhaan mahdollisen aloituksen. Töihin mennessään on jo täysin pirteä ja herännyt.

Lisäksi teen hyppy, loikka, mäki ja porrastreenejä joissa jalkojen hermosto saa erilaista ärsykettä ja muokkaa hyvin jalkoja.

Kerran viikossa käyn myös ohjatulla Balletone & Streching tunnilla Studio High Heelsillä Pursimiehenkadulla. Suosittelen, ohjattu tunti takaa syvät ja maltilliset venytykset.

Treenaan usein siis 2 kertaa päivässä.

On tärkeä huolehtia riittävät palautumis ajat esim takareisiä ja etureisiä en treenaa peräkkäsinä päivinä, jotta saan treenit menemään mahd hyvin perille. Lihashan kasvaa levossa eli lepopäivä ja joka viides viikko lepoviikko on tärkeitä, joskin minulle todella vaikeita, mutta todella tarpeellisia!

Lihashuolto ja vartalohoidot kuuluvat myös säännölliseen ohjelmistooni. Kisakaudella suosin LPG hoitoa. Käyn Helsingin Alppilassa LPG Hoitolassa. LPG tehostaa ja tukee hyvin diettejä, oli kyseessä sitten fitness tai laihdutusdietti.  

Hoidossa puetaan "kokovartalosukkikset" päälle, jonka läpi hoitaja tekee hoidon imupaineeseen perustuvalla laitteella. LPG Hoitajissa on eroja ja olenkin tyytyväinen kun olen löytänyt Alppilan LPG hoitolan, jossa henkilökunta on erittäin ammattitaitoista ja osaavaa. Tytöt ovat käyneet paljon koulutuksia ja tehneet hoitoja jo useamman vuoden menestyksellisesti. Hoitolan omistaja Anna, kouluttaa myös itse uusia LPG hotajia. Suosittelen kokeilemaan ja käymään 10 kerran sarjahoidon, tulosta tulee, varsinkin kun ruokavalio ja teeniohjelma on balanssissa! Erittäin hyvä tuki dieteille auttamaan paikallisissa rasvakertymissä ja ihon kimmoisuuden lisääjänä. Hoito kiihdyttää kollagenin tuotantoa ihossa, joka vaikutta ihon kiinteyteen.

Ohjeeni on, mitä lajia ikinä treenaatkaan, treenaa sitä mahdollisimman monipuolisesti, anna lihakselle erilaisia töitä, älä jämähdä mukavuus alueelle vaan haasta itsesi  uusiin haasteisiin. Ikävimmilä tuntuvat treenit ja liikkeet ovat todennäköisesti juuri niitä heikoimpia kohtia, jotka vaatii isompaa työtä, tee siis entistä tarkemmin juuri nuo inhottavimmat liikkeet!

Ruokavalio on ympärivuoden hyvin samankaltanen, määriä vain hieman muokataan ja aerobisen määrällä määritellään ravanpoltto, ollaanko kisakaudella vai harjoituskaudella. 

Ruokavalion osuutta onnistumisessa ei voi liioin korostaa, sen osuus koko touhussa on reippaasti yli 50 %. Vaikka treenaisit maximi määrän viikossa, mutta syöt väärin, ei koskaan treenattu tulos näy kropassa. 

Listaan tähän vinkkejä jolla onnistut varmasti:

Syö säännöllisesti 3 h välein

Syö yhteensä 5-6 ateriia / pvä

Huolehdi jokaiselle aterialle proteiinin lähden ja syö monipuolisesti eri proteiinin lähteitä (kana, kala, liha, kananmuna, maitoproteiinit.)

Syö myös hitaasti imeytyvää hiilihydraattia (esim. kaurapuuroa, täysjyvä viljaa, bataattia..)

Huolehdi hyvät rasvat ( esim. Oliiviöljy, kookosöljy, cashew ja saksanpähkinät, avocado)

Suosi marjoja ja kasviksia

Huolehdi riittävä kuitu, jotta suosilisto toimii ja "pysyy puhtaana"

Jotta voit kehittää lihaksistoa, uskalla syödä

Juo vettä noin 3 l /päivä

Pyydä ammattilaisen suunnittelemaan ravinto ohjelmasi ja seuraa tarkasti punaista lankaa, onnistut varmasti!

Älä kopioi kaverin ruokavaliota, lähtötilanne ja tavoite on usein erilainen ja siksi saattaa vaihdella.

Omilla eväillä varmistat puhtaat ja juuri sinulle sopivan määrän ruokaa.

Vaikka et hakisikaan maximaalista "hifistelyä", suosittelen ainakin aluksi käyttämään digivaakaa ruokaineiden oikean määrän varmistaeksi, opit hahmottamaan helposti kuinka paljon mitäkin ja milloinkin voi syödä. Opit pian kokoamaan oman ruokasi missä ja milloin vain.

Tekosyyt pois! 

Lisäravinteet tukee hyvin kehitystä. Vitamiinit, mineraalit sekä palautusjuoma on vähintä mitä tarvitsee kehittyäkseen. Lihas tarvitsee nopeaa proteiinia ja hiilihydrattia pian treenin jälkeen palautuakseen mahdollisimman pian!

Muista säännöllinen syöminen myös lomareissuilla, vaikka iltaisin tulisikin syötyä "paremmin". Lomareissuille voi pakata esim Whey proteiini pussin mukaan , jolla on helppo hoitaa välipalat ja sitä voi myös lisätä proteiinilisäksi muihin raaka-aineisiin. Esm jugurttiin, puuroon jne..

Älä ylensyö! Kun tunnet mahan täyttyvän, lopeta syöminen!

Ruokailun ja monipuolisen treenin lisäksi hyvä ja positiivinen mieli auttaa jaksamaan arjessa. On tärkeää myös levätä ja nukkua riittävästi. Kumpa ihmiset oppisivat rentoutumaan ja ei tarvitsisi stressata asioista. Työpäivän pituus olisi hyvä pitää noin 8 tunnissa, kukaan ei jaksa loputtomiin vain suorittaa ja elämässä pitää olla työn ja harrastusten lisäksi myös muutakin. Tosin harrastus voi olla myös se tapa rentoutua ja usein harrastuksen parissa on myös paljon samanhenkisiä ystäviä. Itse olen saanut paljon uusia ja upeita ihmisiä ystäväksi. On suuri voimavara kun samanhenkiset ihmiset kohtaa toisensa, silloin ei parhaassa tapauksessa edes lausetta tarvitse kertoa loppuun kun toinen jo ymmärtää mistä puhutaan.

Hyvin suunniteltu viikko ohjelma on puoliksi melkein tehty. Mutta jos suunnitelmiin tulee muutoksia, on siitä turha vetää heneitä nenään. Eli paras tapa n elää hetkessä ja päivä kerrallaan.

Usein kuulee varsinkin lapsiperheellisten aikuisten riitelyä, siitä kumpi vanhemmista pääsee milloinkin liikkumaan ja omasta liikunta ajasta taistellaa kynsin hampain. Toiselle osapuolelle saatetaan olla jopa kateellisia siitä, kun toinen on päässyt enemmän liikkumaan kuin toinen. En käsitä tuota tapaa ollenkaan. Kokemuksesta voin kannustaa että olen yksinhuoltajana onnistunut liikkumaan, niin miksi kahden aikuisen perheessä se ei onnistuisi. Toivottavasti siis tuosta tavasta ihmiset pääsisivät eroon ja opittaisiin nauttimaan jokaisesta mahdollisuudesta liikunnalle.

Tärkeysjärjestys on hyvä muistaa ja myös se, että monessa liikunta keskuksessa on tosi kivoja lapsiparkkeja, joissa lapset viihtyy ja tutustuu uusiin lapsiin. Pariskunnat siis, ottakaa yksi aika ja menkää yhdessä salille, kaikki yhdessätekeminen on plussaa ja hyväksi parisuhteelle.

Fitness Classic lähestyy ja touhu kisoja varten kiihtyy!

Viimeisille viikoille osuu usein myös kuvauksia ja se , se vasta onkin hauskaa puuhaa. Kävin menneellä viikolla kahdet kuvaukset ja ensi viikolla jatkuu.. jännä nähdä mitä linssin takaa tulee ulos :) 

Enjoy & Love your life, every day!

Nora

 

Menossa mukana