Team Nora

Virheviesti

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls funktiossa _menu_load_objects() (rivi 579 tiedostossa /var/www/fs3/38/teamnora/public_html/includes/menu.inc).

Mikä on Alfauros?

Heips,

Tänään on isänpäivä. Onnea kaikille isille, erityisesti omalle isälleni ja lapseni vaarille, erityisesti tänään haluan muistaa myös oman lapseni isää ja toista vaaria. Nämä miehet ovat sekä minulle, että tyttärelleni suurimpia miehen malleja.

Oma kotisalini on GB- Gym Arabianrannassa. Paikka ei ole pelkästään lokaatio työlle ja treenille, vaan paljon enemmän. Olen tutustunut siellä ihmisiin ja persooniin, joista olen ikuisesti kiitollinen. Olen saanut aitoja, rehellisiä ja rohkeita ystäviä. Autamme toinen toisiamme iloissa ja suruissa, arkisissa ja vaikeimmissakin asioissa. Aina ei tarvitse olla erityistä syytäkään, yhdessä sekalaisessa, mutta tutuksi tulleessa porukassa pohdimme elämää.

Menneellä viikolla työt vei minua pitkin pääkaupunkiseutua ja olin GB: llä vain yhtenä päivänä. Sain keskellä viikkoa viestin Kiukkosen Mariannelta, hän on yksi GB:n suuria persoonia ja hyvä ystäväni. Viestissä luki näin:

” Nora- sano näkemyksesi. Meil on taas galluppi J Miten määrittelet Alfauroksen?”

Hmm.. mietin ja pohdin. Tämä sai pohtimaan enemmänkin miehen asemaa elämässäni ja miksi olen valinnut tietynlaisia miehiä elämääni. Mitä arvostan miehessä ja mikä on tervettä ja mikä ei. Ajattelin jakaa ajatuksiani myös tänne blogin puolelle.

Hetken mietittyäni, vastasin viestiin näin:

”Johtajahan se kai on, mutta riippuu kuka sen määrittää ja kenelle. Jos tyyppi itse itselle sen määrittää, musta siihen voi liittyä myös hiukan narsistisia piirteitä.”

Niin mikä sitten on todellinen Alfa- Uros? Marianne kirjoitti, että Alfauros hänen mielestään tiedostaa miehuutensa, on sinut miehuutensa kanssa, ei sorru ylimielisyyteen. Alfauros saa naisen puhkeamaan kukkaan.

Näinhän se juuri on. Tajusin aihetta pohdittua,  että oma isäni, suuri esikuvani, rakkaus, auktoriteetti, tuki ja turva on juuri tätä. Samalla tajusin, että myös lapseni isä on alfauros.

Me naiset tarvitaan miehiä, meidän lapset tarvitsee isäänsä tai muuta miehen mallia. Miehen rooli on iso ja vaikka ne sekoittaa elämäämme välillä paljonkin, totuus on , että ilman miehiä emme tulisi toimeen. Tosin ei kyllä miehet ilman meitä naisiakaan J

Olen itse eronnut, lapseni oli silloin vain 1,5 vuotias. Tänään juhlimme ja treenasimme kaikesta huolimatta isänpäivää, kaikki yhdessä. Eroihin on aina syynsä, mutta on oltava vahva ja kannettava vastuu. Kaikki on paljon helpompaa ilman vihaa ja katkeruutta. Äidit luottakaa ja antakaa lasten isien olla alfauroksia ja hoitaa laumansa jälkikasvu, omalla, hyväksi havaitulla tyylillään. Se on yhtä arvokasta kun meidän äitien tapa luoda ja toteuttaa äitiyttä. Ja isät, olkaa vahvoja ja kaivakaa alfauros itsestänne esiin, kun haetaan lapsen parasta. Älkää luovuttako riitelylle, vaan vahvalla ja rauhallisella itsevarmuudella, ottakaa oma paikkanne lapsen elämässä. Fakta on se, että lapsella on vain yksi äiti ja yksi isä, kukaan toinen ei voi noita paikkoja korvata.

Pohdittuani alfaurosta hiukan lisää. Mielestäni se on sellainen, kuka seisoo omilla jaloillaan ja on tarvittaessa valmis pelastamaan naisen, lapset ja muut läheiset tarpeen tullen vaikka kuusta. Hän ei välitä mitä muut tekee ja puhuu, vaan elää nöyrästi omaa elämäänsä. Hän ei myöskään juokse karkuun ensimmäisen ongelman ilmaannuttua, vaan on valmis taistelemaan oman, naisen, lapsen, ja läheisten onnellisuuden puolesta. Hän voi pelätä asioita ja tunteita, mutta hän ei anna niille valtaa, vaan nousee niiden yläpuolelle. Hän ei sorru puhumaan pahaa. Hän kunnioittaa, mutta tarpeen tullen näyttää missä kaappi seisoo, vahvasti muttei alistavasti. Arvostan myös hyviä käytöstapoja. Miehen pitää olla kiltti, muttei nössö eli miehessä pitää olla "munaa"! :) 

Tällaisen miehen mallin olen saanut omalta isältäni. Olen tällä hetkellä sinkku, mutta vahva luonteeni vaatii ehdottomasti alfauroksen.

Mietin, voiko nykyisin tilanne olla se, että alfauroksia  on vähemmän. 2015 luvulla naiset on itsenäisempiä ja miehien ei tarvitse samalla tavalla kantaa vastuuta, siten kun ennen vanhaan. Toivottavasti asia ei ole näin!

Arvostan suuresti miehiä, jotka osaavat ottaa oman paikkansa tyylikkäästi ja itsevarmasti. Arvostan miehessä myös vahvaa oman arvon tuntemista, sama pätee kyllä myös naisiin. Itseään pitää kunnioittaa ja ihan kaikelle ei saa olla saatavilla.

Miehet pöyhikää itsevarmuutenne (huom, ei itsekkyytenne) ja asettakaa rohkeasti itsenne sinne, minne mies kuuluu. Tosin, jokainen määrittäköön sen, mihin kuuluu ja se on just hyvä niin! 

 

Ylvästä Isänpäivän iltaa <3

 

Nora

Menossa mukana