Team Nora

Virheviesti

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls funktiossa _menu_load_objects() (rivi 579 tiedostossa /var/www/fs3/38/teamnora/public_html/includes/menu.inc).

Matkailu avartaa

Talvinen tervehdys Lapista,

Alkuvuosi on pitänyt sisällään uuden opettelua ja matkailua. Molemmat näistä muistuttaa, että koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa uutta ja aina voi oppia uutta!

Olen kertonut edellisessä blogikirjoituksessa, kuinka haluan tänä vuonna opetella ja parantaa osa-alueita jotka ovat itselleni heikkoja.

Olen harjoitellut mm räjähtävää voimaani paremmaksi, sen lisäksi olen hurahtanut täysin erääseen toiseen urheilumuotoon josta tulen varmasti kertomaan jatkossa lisää, kun sen aika on! 

Uudet haasteet on erittäin motivoivaa ja se kehittää urheijaa monipuolisemmaksi. Omalla kohdalla tahdon tietysti itse pysyä hyvässä kunnossa. Mutta myös oppia ammattini puolesta lisää, jotta voin olla monipuolisempi valmentaja, niin kilpailijoilleni sekä harrastajille. Voin tarvittaessa lähteä asiakkaani kanssa vaikka koriskentälle, hiihtoladulle tai nyrkkeilemään... 

Bikini Fitnesissä menestyneimmillä kilpailijoilla on usein jotain muuta lajitaustaa, esimerkiksi yleisurheilua harrastaneet tytöt voivat olla hyvinkin vahvoilla lajissamme. Uskonkin kisavalmistautumisessa monipuolisuuteen, vaikkakin saliharjoittelussa on pääpaino. Tämä ei tarkoita sitä, että päättömänä sinkoillaan minne tahansa, vaan se vaatii hyvää suunnittelua ja keskittymistä aina tiettyihin asioihin kerralla.

Vietän parhaillaan hiihtolomaa Lapissa ja aloitinkin lomani hiihtokoulusta. Olen useamman talven miettinyt, että tahtoisin opetella luisteluhiihdon ja nyt vihdoin toteutan sitä. Olen aikasemmin hiihtänyt aina perinteisellä tyylillä, joka on loistava kuntoilumuoto sekin koko vartalolle. Pidän kuitenkin vauhdista ja ajattelin että luisteluhiihto voisi olla enemmän oma juttuni.... ja eipä muuten ole hullumpaa pakarajumppaa ;) 

Aina kun vaihdat lajia tai teet jotain hieman erilaisella tyylillä, saa myös kroppa uutta haastetta ja väsyy nopeammin.

Muiden vielä nukkuessa, hyppäsin suksien päälle hiihtomaikan kanssa klo 9 aamulla. Ensiksi vastassa oli jyrkähkö kaartuva alamäki, joka sai sykkeeni ylös jo pelkästä jännityksestä(olen viimeksi ollut suksien päällä vuosi sitten). Alamäestä selvittyäni ehjin nahoin alkoi jyrkkä nousu jonka jälkeen totesin "luulin että olen hyvässä kunnossa, mutta en ehkä sittenkään ole". Nooh ei siinä mitään, treenin kannalta otin jokaisen hikipisaran vastaan ja annoin kivun vallata kehoni. Pääsimme vihdoin tasaseen maastoon harjoittelemaan ja pääsin muutaman kerran jo kivasti vauhdin hurmaankin.

Odoton jo innolla huomista, että pääsen jatkamaan treeniäni, tosin huomenna taatusti tunnen tämän päivän harjoitukset kropassani. Pystyin tuntemaan tunnin treenin aikana, kuinka jalan lihakset tekivät eri tavalla töitä aina jalkapohjasta, sääreen ja pakaraan asti.

Hiihtokoulun jälkeen kävin syömässä, jonka jälkeen oli vuorossa lasten ulkoilu, suuntasin lasten kanssa 0,5 km pitkään pulkkamäkeen. Mäen ylös kävelyt laskujen jälkeen,  pisti kropan, varsinkin takareidet jälleen töihin! 

Mahtavinta uuden opettelussa on huomata kehitys, aina voi oppia uutta jos rohkeasti lähtee kokeilemaan ja on valmis tekemään työtä tavoitteen eteen!

Toki uuteen lajiin täytyy olla alkuinnostus ja mielenkiinto, kaikki ei ole tehty kaikille ja sekin pitää hyväksyä. Jos olet haaveillut jostain uudesta, suosittelen että otat avuksesi aina lajiin erikoistuneen opettajan tai valmentajan. Näin pääset heti kiinni lajin salaisuuksiin ja turhat energiaa vievät virheet jää kokonaan pois! 

Viime viikonloppuna vierailin naapurimaassammme Virossa. 

Viron menestynein bikini fitness kilpailija Egle Eller- Nabi ja Iffb:n kansainvälinen tuomari Aire Loosman kutsuivat minut leirille, jonka järjestivät Virolaisille, fitness lajeista kiinnostuville tytöille. Minä kerroin tytöille motivaatiosta, jokainen urheilija tarvitsee aina uutta ja uutta motivaatiota. Motivaatio tasot heittelevät ja siksi on hyvä tietää mitä apukeinoja niiden välttämiseksi voisi käyttää.

   

Oli mahtavaa tutustua näihin kahteen upeaan naiseen! Opin matkan aikana paljon uutta itsekkin. Oli hyvä saada perspektiiviä Suomalaiseen ja Virolaiseen tapaan valmistautua kisaan ja ylipäätään harjoittelusta, motivaatiosta ja asenteesta.

Asenne on ensimmäinen, mihin kiinnitin huomiota. Egle kilpailee itse ensi viikonloppuna Arnold Amatöörikisassa Usa:ssa. 

Siitäkin huolimatta hän järjesti leirin vain hetkeä ennen omaa kisaansa. Hän oli erittäin huomaavainen, vieraanvarainen ja ystävällinen! Egle oli huippu kunnossa! Väsymys ja nälkä varmasti painoi, mutta kertaakaan hän ei valittanut! Hän oli silminähden kiitollinen isosta osallistujamäärästä ja siitä että saa olla avuksi tytöille. Hän kiitti minuakin moneen otteeseen kun olin mukana.

Tuosta asenteesta monella olisi paljon oppimista! Kilpailu on tietenkin tärkeä etappi ja sen eteen pitää tehdä kovasti töitä! Siltikin elämässä voi samaan aikaan tapahtua myös muuta ja ystävällinen käyttäytyminen ei ole keneltäkään pois! Kilpailu ei ole syy kiukutella.

Virossa fitness lajit ovat vielä aika lasten kengissä, verrattuna Suomeen. Bikini Fitness on toki tuonut sinnekkin lisää kilpailijoita, mutta ei siinä määrin kun meillä Suomessa. Bikini Fitnesissä heillä on 2 pituusluokkaa, toisessa oli ollut muistaakseni edellississä kisoissa 12 osallistujaa ja toisessa 8.

Egle on omaa luokkaansa, mutta noin yleisesti kilpailun taso on heillä ollut huono. Joukkoon mahtuu potentiaalisia kilpailijoita mutta yleisilme on heikko.

Heillä ei ole karsintoja kisaan. Juttelin Airen kanssa ja hän toivoikin, että myös heillä olisi karsinnat, jotta kisojen taso saataisi korkeammalle. 

Suurinosa Virolaisista tytöistä harjoittelee ilman valmentajaa, he käyttävät paljon video materiaalia netistä ja poimivat ruokavinkkejä eri tahoilta.. Siihen nähden leiriläisten kunnot oli yllättävänkin hyviä! Mutta kun lavalle asti mennään, on sanomattakin selvää että viimeistelemättömyys ja diettaamisen loppuunviemisen puute näkyy! 

Myös lookin viimeistelyn puutteen huomaa. Meikit, hiukset ja jopa bikinit "askarrellaan" usein itse. Eglekin kertoi että ennen Biancaneven yhteistyötään, hän teki aina bikininsä itse, yömyöhälle liimaili timantteja joista iso osa tippui kilpailupäivänä.

Myös Elina Loueranta Biancaneveltä oli leirillä kertomassa kisalookista ja bikineistä.

Btw Biancaneveltä onkin tulossa mageita uutuuksia kevään Fitness Classiciin! 

Myös Daddy`s Girl oli mukana leiri tunnelmassa. Virolaiset nuoret on täysin hullaantunut Daddy`s Girlin ihanasta, tyttömäisestä mallistosta. (tämän blogin vaaleanpunainen haalarini on Daddy`s Girlin mallistoa, katso www.daddysgirl.fi). Malliston on suunnitellut Suomalainen Jaana Mononen (vaalea hiuksinen nainen alla)

Olen ennenkin toki ollut Virossa ja perheelläni on siellä tuttavia, mutta tämä matka avarsi tosi paljon heidän kulttuurustaan. Viron historian voi mielestäni huomata heidän nöyrästä ja kiitollisesta asenteesta. He myös puhaltavat yhteen hiileen keskenään, vaikka eivät välttämättä edes tunne toisiaan. 

Poseeraus harjoittelussa huomasi kuinka tytöt kannustaa toisia ja rohkeasti tuovat persoonallisuuttaan esiin poseerauksen kautta. Innostun valtavasti aina persoonista ja jos joku uskaltaa rohkeasti olla erilainen! Myös naisellisuuden annetaan näkyä! Tätä toivon myös Suomen Fitness lavoille! 

Itse lähdin Viroon jo perjantaina, olimme Eglen kanssa Muscle & Fitness Hers (Suomen) lehden kuvauksissa. Kuvasimme hauskan haasteen "booty battle" merkeissä, voitte lukea siitälisää kevään aikana.

Meikin meille loihti taitava Virolainen Pop Laulaja Kairit Tuhkanen. Kairit tekee meikkejä Make-Up Storelle. Hän vastaa aina myös Eglen kisameikistä.

Jos vierailet Virossa ja haluat hemmotella itseäsi meikillä, ota yhteyttä Kairitiin. Joko Make-Up Store Tallinna tai facebookin kautta.

Myös osa tiimini tytöistä pääsi osallistumaan leirille. Tälläiset matkat opettaa ja on ikimuistoisia. 

Olen hirmu ylpeä tiimistäni, tytöt on kiintynyt myös toisiinsa ja henki tiimin sisällä on loistava! Ei ole itsestään selvyys, että yksilölajissa ja vielä naisvaltaisessa yhteisössä henki on moitteeton! Tytöt treenaavat paljon myös yhdessä ja kenelläkään ei ole ulkopuolinen olo! He saavat tukea myös toisiltaan ja olemme kaikki yhteydessä toisiimme päivittäin oman fb ryhmämme kautta. Off seosonillä olevat tytöt toimii ikään kuin mentoreina preppiläisille ja kuvat päivän kunnoista leviää jo heti aamutuimaan what apissa :)

Tallinnassa pääsimme treenaamaan ja viettämään aikaa yhdessä ajan kanssa. Tätä porukkaa tosin tanssilattialla ei nähty, koska seuraavana aamuna oli aamucardio klo 8 ;) 

Juurikin tämä on minulle isoin kiitos työstäni, kovan treenin ja tarkan ruuan lisäksi tärkeintä on hyvä olo! Jos voin nähdä tässä kehitystä, olen iloinen, koska hyvästä mielenrauhasta kumpuaa myös laadukkaat treenit ja paremmat valinnat ruokailussa, kisapreipin tuomista haasteista puhumattakaan.

Olen kiitollinen kun saan tehdä työtä, mikä on intohimoni! !

1.3.2014 järjestämme yhdessä ystäväni Mikko Hakkaraisen kanssa treenileirin - Super Saturday 3. Leirimme on suunnattu kaikenlaisille kuntoilijoille, eri ikäisille naisille ja miehille.

Pääset päivän aikana tekemään 2 kovaa, omalle kunnollesi säädettävää treeniä, saat tietoa kehosi koostumuksesta inbody mittauksen puitteissa, leirillä on aina myös luentoni ajankohtaisesta aiheesta sekä teemme rentoutusharjoitteen. Päivä sisältää treenijuomat, palautusjuomat ja ruuan. Pidämme leirin Herttoniemen Lady Linellä. Hinta on 85 eur. Ilmoittautua voit nora@teamnora.fi

Alla muutama kuva edelliseltä leiriltä.

  

 

Monet viettelee talvilomaa, nauttikaa elämästä, läheisistä ja tehkää kivoja juttuja yhdessä, liikunnan parissa! 

Nora

 

 

Menossa mukana