Team Nora

Virheviesti

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls funktiossa _menu_load_objects() (rivi 579 tiedostossa /var/www/fs3/38/teamnora/public_html/includes/menu.inc).

LOMAN TARPEESSA

Rauhoittumisen aika

Olen viimeiset kaksi vuotta paiskinut töitä lähes putkeen, kilpaillut aktiivisesti ja elänyt muutenkin suhteelliseen vilkasta ja aikataulutettua elämää. Muutama viikko sitten, kun kevään kisoista oli jo hetki aikaa, aloin kaipaamaan hetken hengähdystaukoa. On selvää, että ihminen tarvitsee lepohetkiä ja irtiottoja – myös pidemmän kaavan kautta.

Perus arjessa pidän tarkasti huolen kunnon yöunista, joista on tullut yhä tärkeämpi asia minulle. En venytä työpäivän pituutta liikaa ja pyrin pitämään kiinni vapaapäivistä. Olen ammatissa, jossa autan ja pyrin antamaan energiaa toisille ihmisille. Tästä syystä on tärkeää itse pysyä energisenä ja elinvoimaisena.

Lomani ovatkin viime vuosina olleet lähinnä pidennettyjä viikonloppuja. Pisin lomani oli viikon mittainen ja senkin täyttivät kisadieetin vaatimat treenit ja aikataulut. Nyt tuntui siltä, että on aika irrottaa itseni arjesta, aikatauluista ja myös treeneistä vähäksi aikaa ihan kokonaan. Varasin kesäkuulle kalenterista lähes kolme viikkoa lomailua.

Minulle paras tapa lomailla on lähteä pois kotoa. Olen kodin suhteen perfektionisti, enkä pysty rauhoittumaan illalla ennen kuin paikat ovat tiptop, pyykit pesty ja ruuat valmiina. Siksi tykkään lähteä reissuun: rakastan matkustelua ja lämpöä. Tosin joskus myös Suomen Lappi on aivan mielettömän upea ja rauhoittava paikka lomailla.

Ystävien seura antaa energiaa

Kesäkuu alkoi mielettömän hauskalla Barcelonan reissulla ystävieni kanssa. Matkan kohokohta oli Barcelonan Moto GB, jota pääsimme seuraamaan varikolta. Reissu oli ikimuistoinen ja hauska – kotiintuliaisina sain kipeät vatsalihakset ja kramppaavat posket kaikesta nauramisesta. Täysi irtiotto arjesta, vaikka reissun jälkeen nukuinkin melkein 24 tuntia putkeen.

On suuri rikkaus omistaa ystäviä, joiden seurassa saa olla juuri sellainen kuin on. Kun ei tarvitse esittää tai selittää mitään. Sellaisten ihmisten kanssa kaikki on mahdollista!

Spontaania ja rentoa lomailua

Tuon reissun jälkeen odotti vielä lepoloma Malagassa. Minulla on Malagasta ihania muistoja lapsuusvuosilta, kun lomailin siellä perheeni kanssa. Nyt halusin palata noille tutuille paikoille ja tarkistaa, onko siellä vielä yhtä ihanaa kuin nostalgisissa muistoissani. Ja olihan siellä. Nyt aikuisena sain kaikesta jotenkin vielä enemmän irti ja tulen varmasti palaamaan sinne taas mahdollisimman pian.

Malagaan löytää suhteellisen edullisia lentoja ja hotelleita on netissä tarjolla joka makuun. Itse tykkään nykyisin paketoida omat lomani itse. Pakettimatkat ja all inclusive -systeemit eivät houkuta minua ollenkaan. Oma tyttäreni on jo iso ja kaipaamme yhteisiltä lomilta omaa rauhaa. Valvomme myöhään, nukumme pitkään ja otamme päiväunia.  Menemme spontaanisti minne huvittaa ja elämme hetkessä. Rakastamme valita päivän ruokapaikat fiiliksen mukaan ja maistella erilaisia ruokia.

Älä aina suunnittele ja suorita – uskalla olla spontaani ja mennä fiiliksen mukaan!

Ensimmäisen kerran neljään vuoteen olin viikon täysin treenaamatta. Kymmenen päivän loman aikana kävin kerran juoksemassa lenkin ja tekemässä ulkotreenin. Tietenkin liikuntaa tuli, kun kävelimme joka paikkaan. Hotellikin sijaitsi sopivasti vuorella, joten portaita tuli ravattua ylös ja alas useampaan kertaan päivässä.

Nauti keveästi:

Ruuan kanssa en halua lyödä määrällisesti överiksi reissuissakaan, koska olo auringossa on muutoinkin helposti raskas. Syön matkalla tasaisin väliajoin ja valitsen ruokalistalta keveitä herkkuja. Vältän myös sitä ”pullahöttöleipää”, jota etelässä on yleensä tarjolla. Aamiaisella syön hedelmiä ja kananmunia. Päivän toinen pääruoka on salaatti.

Jäätelöä kyllä tulee syötyä enemmän kuin kotona, mutta senkin pyrin valitsemaan sorbettina tai mehujäätelönä.

Kuitenkin kaikkein tärkeintä oli yhdessä vietetty aika tyttäreni kanssa. Tämänkaltaisia irtiottoja suosittelen ihan jokaiselle – jos sinulla ei ole mahdollisuutta lähteä etelään, voit matkustaa lähemmäs. Kunhan olet poissa kotoa vähän aikaa. Tekee älyttömän hyvää vain hypätä hetken vietäväksi ja katsoa mitä se tuo tullessaan. Totaalinen irtiotto tekee hyvää myös palautumiselle, motivaatiolle ja kehitykselle.

Nyt on akut ladattu ja tuntuu kivalta palata kotiin ja omaan arkeen. Ja on sitä kuntosaliakin jo vähän ikävä ;)

Nora

 

Menossa mukana