Team Nora

Virheviesti

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls funktiossa _menu_load_objects() (rivi 579 tiedostossa /var/www/fs3/38/teamnora/public_html/includes/menu.inc).

Kokemusta rikkaampana

Moikka,

Ihmiset kohtaa elämässään erilaisia ja eritasoisia pettymyksiä. Ajattelin hieman tässä kirjoituksessa pohtia tapoja jolla päästä niistä eteenpäin.

Itse kohtasin pettymyksen viimisimmissä kisoissa, elämässä toki on isompiakin asioita kun fitness kisat eli tuo pettymys oli "hyttynen itämeressä" verrattuna oikeasti isoihin pettymyksiin mihin elämässä voi törmätä. Kuitenkin tuon kokemuksen puitteissa tuli mietittyä montaakin asiaa, vaikkakaan tuo ei ollut ensimmäisen pettymykseni eikä varmasti viiminenkään.

Kisojen jälkeinen aika on ollut aikamoista ajatuksien kasaan laittamista. Heti kisan jälkeen ajatukset oli melko sekaisin ja jatkosuunnitelmat hyvinkin auki. Läheisten tuki ja kannustus on jälleen ollut korvaamatonta. Elämässä tosiaan on muutakin, mutta tajusin uudellatavalla miten syvällä lajissa olen ja ehkä juuri siksi kaiken käsitteleminen olikin yllättävän haasteellista! Pyöriihän perus arkeni kokoajan ja useamman tunnin päivässä lajin parissa. Ei siis ollut mahdollista vain kääntää sivua ja jatkaa matkaa. Oli käsiteltävä kaikki ajatukset. 

Nyt voin kuitenkin olla täysin sitä mieltä , että tarvitsin tämän kokemuksen. 

Pettymysten jälkeen on yleensä kaksi vaihtoehtoa. Jäädä lepuuttamaan ja jämähtää ainakin hetkellisesti paikoilleen tai pyrkiä eteenpäin ja saada uutta tuulta purjeisiin.   Minulle kävi onneksi jälkimmäinen! "Nälkä kasvoi"! 

Kevään kisa osoitti että varsinkin bikini fitnesissä tyttöjen erot on hyvin pieniä, ei ole varmastikkaan helppoa työtä tuomareille laittaa kilpailijoita järjestykseen. Loppu tulosta on aina vaikea arvioida ja kärkisijoilla voi olla kilpailja joka ei ole ollut ennalta arvattavissa tai päinvastoin, kilpailja jolta odotetaan ei välttämättä olekkaan kärjessä. Tuomarit ovat myös ihmisiä , toinen tykkää toisenlaisesta rakenteesta ja toinen toisenlaisesta, yksi tykkää tummasta, toinen punahiuksisesta ja kolmas vaaleasta. Joku taas odottaa lihasta myös bikini fitness kilpailijalta, toisen tuomarin mielestä taas hoikkuus riittää. Koskaan ei voi siis tietää etukäteen ja siksi kaiken olisi tärkeää mennä täydellisesti nappiin noiden minuuttien aikana jotka lavalla vietetään.

Mielestäni on hyvä katsoa epäkohtia "suoraan silmiin" , kaunistelematta niitä. Aina ei voi elämässä onnistua ja se on hyväksyttävä. Epäonnistumiset toivottavasti opettaa ja muistuttaa arvostamaan kaikkea hyvää mitä meillä elämässä on. Ne ei huononna ihmistä ihmisenä. Niiden jälkeen on pyrittävä korjaamaan tilanne ja kehittää osa alueita, jotka kaipaa muutosta. 

Motivaation puutteesta en ole juurikaan koskaan kärsinyt, mutta tuon kokemuksen jälkeen olen entistäkin motivoituneempi ja teen asioita nyt tarkemmin niin treeniin, ruokailun, kropan ja mielenkin saralla. Treenit ja oman kropan kehittäminen on suurensuuri intohimoni ja kaiken tuon kilpailemisen takana ja sitä tahdon parantaa vielä paljon. Tahdon oppia uutta niin treenistä kuin erittäin tärkeää osaa näyttelevästä osa-alueesta eli ravinnosta!

Kun aikaa on kulunut voi kokemuksesta löytää myös tarkoituksen ja jokainen uusi kokemus, oli se sitten hyvää tai huonoa voi avata täysin uusia ovia. Vaikeinakin hetkinä on siis hyvä yrittää muistaa säilyttää positiivinen mieli ja ei huumoristakaan haittaa ole! Aika siis kuultaa muistot, vaikkei niitä unohda voi niille jo nauraakki. 

Esim, joku oli alaarvoiseen sävyyn kommentoinut kisasuoritustani tyylillä "väri oli sillä ku intiaanilla"...itse nauroin kommenteille ja sanoin että niinhän se olikin . Arvostelulajeihin mahtuu yhtä paljon kommentteja kun ihmisiä maailmassa. Se onkin asia joka on hyvä tiedostaa ennen kun lavalle nousee!

Sain heti kisan jälkeen mielenkiintoisen puhelinsoiton koskien valmennusta.. Nyt tehdään moniakin asioita eritavalla ja mielenkiinnolla odotan tulevaa. Ympärilläni on motivoiva johto ja hienoja kanssa kilpailijoita! Olen täynnä intoa ja valmis jatkamaan hommia vieläkin intensiivisemmin, kukaan ei tee urheilijan suoritusta, paitsi urheilja itse! Taustajoukoilla on kuitenkin suuri merkitys, miten asioita tehdään ja viedään eteenpäin, jotta kehitys voisi olla parasta! Itse kisaan valmistautuminen on aika yksinäistä ja ajoittain tosi kovaa hommaa, taustalla olevien ihmisten merkitys on siis tosi iso!

Kroppa on työvälineeni, jotta voin jatkaa terveellä ja hyvinvoivalla kropalla entistä intensiivisemmin, on sen oltava hyvässä kunnossa. Kävin huollattamassa selkää ja jalkoja Hannu Kurosella, tulenkin olemaan Hannun vakkari asiakas. Hannulla on pitkä kokemus mm Suomen painimaajoukkueen kropan huolloista. Kivulta ja kirosanoiltakaan ei täysin vältytty mutta tunsin olevani hyvissä käsissä. Dietillä kropan palautuminen on monesti heikompaa ja vaikeuttaa liikkuvuutta ja elastisuutta.  Takareisien kireys johtaa helposti selkäkipuihin ja selkä jos on sökönä vaikeutuu ihan normaali arkikin, puhumattakaan miten treenistä saatu teho voi kärsiä jos kroppa ei anna periksi työskennellä täysillä. Tärkeitä asioita siis pitää kunnossa!

Tuorein Body lehti on ilmestynyt, jossa myös minä saan olla mukana. Body on kovaa treenaavien naisten ja miesten ykkös lehti, se on lehti joka ainakin minulla tulee luettua kannesta kanteen. Hae omasi lehtipisteistä.

Syksyn Nordic Expo liput on myös myynnissä, omani kolahti juuri postilaatikosta. Odotan innolla varsinkin tuota PRO kisaa, jossa tänä vuonna myös Bikini Pro kilpailu, jossa upea Anna Virmajoki kilpailee muiden huikeiden maailman huippu bikini fitness kilpailijoiden kanssa. Lippuja myy lippupiste.

Tehdään asioita mitkä on tärkeitä meille itsellemme ja läheisillemme, vaikkei se aina helppoa olisikaan niin uskoa ei saa lopettaa!

Jokainen kokemus on rikkaus!

Nora

 

 

Menossa mukana