Team Nora

Virheviesti

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls funktiossa _menu_load_objects() (rivi 579 tiedostossa /var/www/fs3/38/teamnora/public_html/includes/menu.inc).

Joulun aikaa ja ajatuksia tulevasta kisakaudesta

Viikko on vierähtänyt ja paljon on tapahtunut kaikenlaista ja monenmoista ;)....... Ensi vuodesta on tulossa toivottavasti upea ja ikimuistoinen!

Rakastan joulun aikaa ja sen tunnelmaa. Meilläkin jouluun liittyy paljon perinteitä, arvostan suuresti kotoolta opittuja joulun ajan perinteitä ja ajatuksia. Haluan myös omalle lapselle luoda rauhallisen ja lämpimän joulunajan, erilaisilla perinteillä.

Joulutunnelma alkaa itselläni lapseni joulujuhlista...jo useamman vuoden olen saanut nauttia lapsen päiväkodin , harrastusten ja koulun joulujuhlasta. Tänään vietimme Studio High Heelsin Joulujuhlaa. Jossa tyttäreni käy tanssimassa. Ohjelmassa oli ihania esityksiä!!

High Heelsillä voi käydä lapset ja aikuiset tanssimassa, siellä on ammattitaitoiset opettajat ja hyvä fiilis. High Heels on Helsingissä Pursimiehenkadulla.

Kevään tunneille voi ilmoittautua nyt, tunnit alkaa 7.1.2012. www.highheels.fi

Olen skarpannut lihashuollon kanssa, aina olen suht hyvin yrittänyt venytellä, mutta olen lisännyt hierontoja ja ensi vuoden alusta alan käymään myös kerran viikossa itse High Heelsissä Balletone & Streching tunnilla. Ilmoittauduin tunnille tänään. Olen kurssin muodossa ottanut tuntiin kertaalleen osaa ja siitä jäi tosi hyvä fiilis. Huomasin miten kroppani kaipaa liikkuvuutta, joten toivon tunnin tuovan lisää joustoa ja liikkuvuutta kehooni.

Jouluna pyrin karttamaan viimeiseen asti stressiä ja hösäämistä. En ole oikein koskaan ymmärtänyt miksi joulun aika aiheuttaa monille paineita..... vietämmehän usein sen kuitenkin kaikkein tärkeimpien ja rakkaimpien kanssa. Jos kaikki ei mene just suunnitelman mukaan, niin kaatuuko maailma siihen?? EI kaadu! Se tehdään mikä keritään ja mikä on tarpeen. Joulun tunnelman tuo läheiset... ei puhtaat kaapit, jynssätyt lattiat, lahjojen paljous jne...

Vaikka joulu on ehdottomasti yksi suosikkijuhlani, huomaan että ajatukseni on jo tulevassa vuodessa. Kisakauteni starttaa heti vuoden alusta. Tämä tarkoittaa ruokavaliosta kaiken ylimääräisen putsaamista, entistä tarkempaa elämän aikatauluttamista, suunnitelmallisuutta ja keskittymistä tulevaan kisaan. Kisakaudella ensin hoidetaan perhe ja treenit, sitten kaikki muu. Syön ympärivuoden suhteellisen puhtaasti ja ruokani menee vaakan kautta olin kisakaudella tai en.. kisakauden ulkopuolella voin kuitenkin silloin tällöin herkutella ja elämä ei ole niin aikataulutettua kun kisakaudella. Se, että kaikki pyörii kisakaudella treenien ja ruoka-aikojen ympärillä, olen huomannut sen myös selkeyttävän muuta elämää ja ajatuksia. Tämä sopii minulle hyvin!

Ruuat kulkee läpivuoden mukana purkeissa ja pussukoissa.

Lemppari mausteeni.. Tulinen Chilirouhe. Vilkastuttaa myös aineenvaihduntaa.

Olen ollut super tyytyväinen uuteen valmentajaani Jamppa Mäkelään. Olemme treenannut yhdessä kerran viikossa, ruokavalion kanssa olemme kokeilleet erilaisia juttuja.. halusin mielenkiinnosta kokeilla kuinka kropalleni toimii ruokavalio, jossa hiilareita korvataan rasvoilla.. Huh!! Ei ollut mun juttu....enkä muutoinkaan suosi ketoosihommia! Hiilarit siis kuuluvat jatkossakin ruokavaliooni ja näyttelevät isoa osaa siinä. Hiilareiden määrä vaihtelee kauden ja kunnon mukaan. Nyt niitä on ollut suhteellisen paljon ja huomaankin että treenit on kulkenut hyvin ja toivon että jonkin verran olen saanut uutta lihaakin jalkoihin.

Olemme myös valmentajani kanssa tehnyt erilaisia kokeiluja kuinka kroppani "kuivuu", joten osaamme vähän jo ennakoida kisaviikon, kisaviimeistely asioita. Hyvänkin kisakunnon voi nimittäin kosauttaa kisaviimeistelyillä..

Juttelimme Jampan kanssa että etureisissä rupee olemaan mukavasti, lajiini nähden kaarta. Saan joulun jälkeen uuden treeniohjeman ja siinä keskitytään vieläkin enemmän takareisi - pakaraosastoon, joka on heikoin kohtani ja vaatii paljon töitä! Tulen tekemään entistäkin enempi perinteistä suoraa sarjaa isoilla painoilla.

Muutoin esim yläkroppaa... treenailen tällähetkellä kevyemmillä painoilla, pitkillä sarjoilla, mutta tositosi intensiivisesti!!

Treenaan entiseen verrattuna monipuolisemmin ja tulen vuoden alusta lisäämään monipuolisuutta entisestään! Olen seurannut jo jonkin aikaa treenitekniikoita ja tapoja Jenkeissä ja kokeilen näitä juttuja nyt myös itselleni. Monipuoliset ja erilaiset treeniviikot tulevat kuviooni mukaan. Haluan jaloilleni paljon erilaista ärsykettä ja mahdollisuudet on rajattomat.

Aerobista kuuluu treeneihini suht paljon, oli kyse kisakaudesta tai harjoittelukaudesta. Olen sitä mieltä, että ilman hyvää aerobista kuntoa ei voi harjoitella salillakaan kovaa. Teen aerobistakin erilaisilla tyyleillä. Kisakaudella aamuaerobisia on enempi. Aamuaerobiset olen aina tehnyt lenkkeilen ja aijon myös jatkossa lenkkeillä aamuisin...raitis ilma kukonlaulun aikaan on ihan parasta. Aamulenkillä on tarkoitus puskea aineenvaihdunta käyntiin ja polttaa rasvaa, mutta myös pääkopalle ne tekee ihmeitä. Itselläni tulevan päivän asiat loksahtaa paikoilleen ja aamulenkeillä olen oivaltanut monia asioita ja saanut uusia ideoita. Joskus kuitenkin talvisin sää saattaa olla este lenkille. Ilma voi olla joko reippaasti liikaa pakkasella..itselläni -15 on raja. Myös jäiset tiet saattaa haitata pitämään sykettä rasvanpolttotasolla. Nyt kisat ovat 13.4.2013 , joka tarkoittaa sitä että valtaosa aamuaerobisista tehdään talvella. Halusin tehdä itselleni aamuaerobiset mahdollisimman helpoksi ja hommata fillarin kotiin. Satuin avaamaan suuni asiasta oikeassa paikassa, oikeeseen aikaan, nimittäin olin kylässä Sport Lifen Tompalla ja hänen vaimolla Anninalla. Heillä oli kaksi pyörää, joista toinen käyttämättömänä eli roudasimme käyttämättömän fillarin mun kotiin. Kiitos Tomppa ja Anni..aamuaerobisten kohdalla ei ole mitään tekosyitä!!

Viimeinen viikko ennen joulua starttaa huomenna, jännitystä on siis ilmoilla...... jo senkin takia, että ainakin itse jännitän Saran (Chafakin) menestymistä Las Vegasissa Miss Universum Kisassa. Treenautin Saraa kisaa varten, juttelimme paljon kisasta ja yritin omalta osaltani antaa Saralle voimaa a rohkeutta. Kannustin häntä olemaan oma ihana ja kaunis itsensä, itsevarmana, mutta nöyrin mielin. Sara on onnistunut tässä hienosti ja edustaa Suomea todella upeasti!!!

 

 

 

Menossa mukana