Team Nora

Virheviesti

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls funktiossa _menu_load_objects() (rivi 579 tiedostossa /var/www/fs3/38/teamnora/public_html/includes/menu.inc).

Irti Arjesta

Aurinkoinen Moikka,

Ihanaa kun aurinko paistaa ja kevät on saapunut!

Arjen rytmi tuo turvaa ja antaa viikolle rytmin. Joskus on kuitenkin kiva ja hyväkin poiketa rutiineista ja tehdä jotain arjesta poikkeavaa, sen ei tarvitse olla kovinkaan suurta, esimerkiksi leffa ilta, teatteri tai vaikkapa yhdessä vietetty ilta ystävien kanssa. Myös arjen pienet matkat piristää. Olen huomannut yrittäjänä, että vapaiden ja lomien pitäminen ei ole helppoa. Vapaa päivinäkin on vähintäänkin silmäiltävä sähköpostia ja kotosalla harvoin pystyy soffan nurkkaan lösähtämään, tulee touhuttua pyykkejen ja muiden kotihommien kanssa. Vapaa päivät ja lomat ovat kuitenkin meille jokaiselle hirmu tärkeitä, jotta jaksamme tehdä ilosilla mielin töitä ja pyörittää arkea.

Itselleni paras tapa pieneen irtiottoon on lähteä matkalle, matkan ei tarvitse olla aina pitkäkään, eikä sen tarvitse suunnata kovinkaan kauas (Pelkkä yön reissu vaikkapa Tampereelle tuo mukavaa muutosta arkeen). Kesällä on paljon kivoja paikkoja minne mennä esimerkiksi lasten kanssa ja yhdistää siihen vaikkapa kylpylä yö, josta meidän pirpana ainakin nauttii täysin rinnoin. Reissussa lapsi tai lapset saa täyden huomion kun välillä ei tarvitse vanhempien keskittyä ruuanlaittoon tai muihin kotiaskereisiin. Myös omalle hyvinvoinnille on ihanaa kun saa vain olla ja touhuilla kivoja lomajuttuja.

Vappuna tein ystävä pariskunnan kanssa matkan Berliiniin. Tämä pariskunta on aktiivisia asiakkaitani myös normaali arjessa, kun sain kutsun mukaan reissuun, oli selvää että treenit kuuluu isona osana reissuun.

 

 

Ylläriylläri minä toimin matkan treenivastaavana ja treenejä olikin kaksi per päivä. Liikkuminen on mulla niin verissä, että olin sitten lomalla tai arjessa treeneistä en tingi, voin itse paremmin kun saan hoitaa treenit normaalisti, enemmän kärsin jos en pääse hikoilemaan.

Käyn aina reissuissa paikallisislla saleilla, ja olenkin nähnyt jos jonkilaista versiota. Ulkomailta voi myös saada hyviä vinkkejä. Berliinissä kävimme hotellin oman kuntosalin / huoneen lisäksi kahdella isolla salilla, jotka molemmat oli tosi siistejä ja hyvillä laitteilla varustettuja. Tuleehan suurin osa laitteista juuri Saksasta. 

Saleilla oli paljon Personal Trainereitä. Jenkeissä, mutta myös euroopan maissa, esimerkiksi naapuri maassamme Ruotsissa Personal Trainerit ovat tosi yleisiä, melkein jokaisella treenaajalla on oma PT mukana treenissä, uskon että myös meillä Suomessa Personal Trainereiden suosio kasvaa entisestään seuraavan kahden vuoden aikana.

Henkilökunta saleilla oli ystävällistä, toiselle saleista saimme ystävällisesti vieraskortin kun kävimme tutustumassa saliin ennen itse treeniä. Treenin laadusta en tingi lomallakaan. Ennen reissua sanoinkin kavereille, että varautukaa koko vartalopuudutukseen, ja niinhän siinä kävi, että nouseminen lentokoneen penkistä ylös paluumatkalla oli vähintäänkin haasteellista.... Terveisiä vain matkakavereille ja kiitos ja anteeksi matkaseurasta! 

Aerobisia laitteita oli molemmilla saleilla PALJON! ...allaoleva kuva ei siis ole spinning sali..

Omaan hyvään lomaani kuuluu yhdessä olon ja treenin lisäksi shoppailu ja hieman rennompi syöminen, mikäli ei ole päällä kisadietti. Rennommin syöminen reissussa tarkoittaa sitä, että mukana ei ole vaakaa vaan ruuat tilataan ravintolasta. Tärkeää on kuitenkin tilata suurinpiirtein ruokavalion mukainen ateria ja ateria rytmistä ja säännöllisestä proteiinistä 3 h välein pidän kiinni. Monesti ihmiset saattavat reissuilla olla päivän syömättä, koska "illemmalla tulee sitten kuitenkin syötyä paremmin", suosittelen kuitenkin säilyttämään ateria rytmin myös lomilla, koska jos on päivän syömättä aineenvaihdunta hidastuu, anna siis elimistölle ja "aineenvaihduntajärjestelmälle" "töitä" noin 3 h välein myös lomalla.

Lomalle on helppo ottaa mukaan vähäsokerisia ja runsasproteiinisia proteiinipatukoita tai itse suosin proteiinijauhetta, johon on helppo lisätä vain vesi ruoka-ajan osuessa kohdalle esim päiväsaikaan ja lentomatkoilla. 

Ja toinen tärkeä asia on veden juominen, sitä ei saa unohtaa reissussa. Suosittelen lisäämään veden juontia reissuilla, useita litroja päivässä. 

Heti lomareissun jälkeen on tärkeää palauttaa oma ruokavalio!!!

Shoppailut Berliinissä on huippuluokkaa, kauppakeskukset oli pullollaan mitä ihanempia juttuja. Minä tietysti tarkkailen enimmäkseen sporttivaatteita ja lenkkareita, niitä itselläni kuluu eniten. Näidenkin valikoima oli mitä mahtavin, varsinkin lenkkareita olisin voinut tuoda ison matkalaukullisen..

Adidas on muutaman hiljais vuoden jälkeen nostanut päätänsä myös meillä Suomessa, mutta tuolla Saksassa Adidas oli tosi isosti esillä monessa kaupassa. Oli Adidas original tavaraa ja Adidas Neo... Lapsen mielinen kun olen ja lapseni kokoa kun ei ollut, oma lenkkari hyllyni kasvoi mm noilla ihanilla Cinderella Adduilla.

Adidas NEO linjan lenkkareita myy Suomessa nykyisin myös Din Sko.

Miniloman jälkeen oli kiva palata kotiin tytön luokse ja tiedossa oli myös mukavaa työkeikkaa. Olin tänään Lahdessa, Kauppakeskus Valossa hyvinvointitapahtumassa. Kauppakeskus Valossa on parturi Kampaamo Snazzy, jonka ihana omistaja Suvi oli järjestänyt tapahtuman. Tapahtumassa oli monia aiheeseensopivia asiantuntijoita. Minulla oli ilo antaa treeni ja ravintovinkkejä.

Suosituin kysymys tämän kaltaisissa tapahtumissa on oikeaoppinen ruokavalio ja treeniohjelma sekä treeniohjelman jaon vinkit. Monesti ihmiset eivät tiedä mitä ja miten salilla pitäisi treenata, jotta tuloksia syntyisi.

Kannustankin rohkeasti ottamaan yhteyttä Personal Traineriin , joka laatii treeniohjelman, ruokavalion sekä opastaa treeniohjelman liiketekniikat ja salin laitteiston säädöt. Näin pääsee oikeaoppisesti liikkeelle ja saavuttaa tuloksia nopeasti, joka myös motivoi jatkamaan saliharrastusta ja avaa oven terveellisempään elämään.

Oli kiva nähdä Valossa pitkästä aikaa myös iloista Serkku Flickaa Jenniä.... Jenni juonsi tapahtuman....ja serkuset oli molemmat pinkeissä.

Samalle Lahti päivälle osui myös Kuntokeskus K&M:n avoimien ovien päivä. Päätin siis käydä moikkaamassa salin omistajaa Samuli Koutajokea. Samuliin olen saanut tutustua jo Fitfarmin aikana, muistan kun Samuli ensimmäisessä SM kisassani rauhoitteli mieltäni ja puhui järjen sanoja kun itselläni ajatus ja maltti meinasi karata lapasesta... Muistan ne tsemppaukset ja rauhoittavat sanat aina, Kiitos Samulille, olet hieno ihminen!

K&M:llä törmäsin myös muihin tuttuihin fitness kasvoihin mm Heidi ja Jari Sorsaan ja Johanna Koskisen kanssa vaihdoimme kuulumiset.

Kun ajelin Lahdesta kotiin, jälleen mietin miten kiitollinen olen siitä, että saan tehdä työkseni sitä mitä rakastan. Olla ihmisten kanssa ja viedä liikunnan "ilosanomaa" eteenpäin!

On surullista lukea facebook päivityksiä "kun joutuu menemään töihin" tai kuulla tarinoita epämiellyttävästä työstä. Vietämmehän ison ajan ajastamme töissä, olisi siis kiva jos oma työ edes vähän mielyttäisi eikä olisi vain suoriutuminen pakollisen palkan saavuttamiseksi. Jokaisessa työssä on toki myös huonompia päiviä, mutta pystymme jokainen vaikuttamaan paitsi omalla asenteella myös ammatin valinnalla siihen mitä teemme työksemme. On myös täysin normaalia, että vuodesta toiseen samanlaisena jatkunut työ voi ruveta jossain vaiheessa kypsyttämään ja se onkin mielestäni hyvä merkki ruveta miettimään työpaikan tai jopa alan vaihtoa. Se monesti palvelee paitsi työtekijän omaa hyvää vointia myös työnantajaa. Työssään tyytymätön ei voi koskaan olla paras mahdollinen työntekijä.

Haluankin kannustaa teitä, hyvät lukijat, tekemään asioita mistä todella nautitte ja mikä on lähellä sydäntänne! Koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa opiskelua tai ryhtyä vaikkapa yrittäjäksi. Paljon pitää tehdä töitä arki ruutiineja ehkä muuttaa ja mikään ei tule ilmaiseksi, mutta kaikki on sen vaivan arvoista! 

Mikäli tunnistit itseni, ryhdy tuumasta toimeen :)

Nora

 

Menossa mukana