Team Nora

Virheviesti

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls funktiossa _menu_load_objects() (rivi 579 tiedostossa /var/www/fs3/38/teamnora/public_html/includes/menu.inc).

HYPPY VUORILLE

Kaksi kuukautta sitten sain Mira Kasslinilta soiton. Hän oli asettanut itselleen tavoitteen, johon kaipasi fysiikkavalmentajaa. Tämä tavoite tähtää Mont Blancin huiputtamiseen heinä-elokuun vaihteessa 2017.

Mira on vanha kilpa- urheilija ja tuonut Suomeen ensimmäiset arvokisamitalit  pyöräilystä. Tämä nainen omaa kovan treenin vaatimaa asennetta ja sitoutumista. Viime vuosina liikunta on kuitenkin jäänyt vähäisemmäksi ja myös rasvaa olisi hyvä polttaa ennen huiputusta, jotta eteneminen vuoristossa olisi mahdollisimman keveää. Pohjalle tarvitaan siis vankkaa peruskunnon kasvattamista ja rasvanpolttoa.

Itse vuorikiipeilyn saloihin Miran opastaa vuorikiipeilyn huippuosaaja Pette Halme. Petten johdolla tulee tapahtumaan myös itse huiputus.

Innostuin kovasti tästä projektista ja pian ensimmäisestä soitosta istuimme alas ja avasimme ”pelin” ensimmäisellä periodilla. Etenemme kahdeksan viikon sykleissä, jokaiselle syklille asetamme oman tavoitteen, näin pienistä palasista muodostuu lopulta suuri kokonaisuus. Kaikkia syklejä tukee harjoitusohjelma, jossa tekeminen koostuu pääosin lajinmukaisilla treeneillä. Lisäksi myös ravinto-ohjelma ja tarkka viikkolukujärjestys, jossa huomioidaan palautuminen, kehon huolto, sekä erilaiset testaukset, kuten ergo-, VO2max ja inbodytestit. 

Pidän mittauksia tärkeänä osana valmennusta, koska ne antavat dataa kehityksestä ja motivoivat urheilijaa omassa tavoitteessaan.

Käytän valmennuksessani aina myös mentaalivalmennusta. Vuorien valloituksessa erittäin suurta osa-aluetta näyttelee myös mentaalinen tasapaino ja kestävyys.

Lähes vuoden mittaiseen valmennukseen tulee kuulumaan myös harjoitusleirejä, joissa Mira pääsee treenaamaan oikeissa olosuhteissa. Vuorikiipeilyä, kun voi parhaimmillaan harjoitella vain nousemalla, nousemalla ja nousemalla. Meillä pääkaupunkiseudulla ei juurikaan ole korkeita mäkiä, jossa treenata. Malminkartanon jätemäki tulee kylläkin olemaan kovassa kulutuksessa läpivuoden.

Ensimmäinen treenileirimme suuntaa Ranskan Chamonixiin. Tätä kirjoittaessani matka Chamonixiin on alkanut. Lentokentällä meitä odottaa Pette ja pääsemme Petten oppiin ensimmäisen kerran.

Chamonix tunnetaan suosittuna kohteena vuorikiipeilijöiden ja erilaisten outdoor harrastajien keskuudessa.

Mikäli säät sallii, Petten mukaan pääsisimme reissulla noin 4000 m korkeuteen. Vuoristossa liikkuminen vaatii ehdotonta nöyryyttä ja hiukankin korkeampiin olosuhteisiin meneminen vaatii tarkkaa ja pitkäjänteistä valmentautumista. Säät määrittelee turvallista vuorikiipeilyä paljon. Sääolosuhteita ei ole syytä lähteä uhmaamaan, suurin osa jopa kuolemaan johtaneista onnettomuuksista sattuu juurikin liian uhkarohkeasta vuorikäyttäytymisestä.

Yhteinen inspiroiva matkamme on kestänyt nyt kuusi viikkoa ja olen tästä kaikesta tosi innoissani. En ainakaan tällä hetkellä haikaile fitness lavoille, joten tämän projektin myötä sain myös itselleni kimmokkeen avata enemmän kestävyysurheilu maailmaa. Haluan tehdä Miran mukana treenejä, enkä vain huutaa ohjeita mäen reunalta. Muutin siis treenityyliäni ja sen mukana myös ravinnon määrää ja makrojakaumaa (proteiini/ hiilihydraatti/rasva).

Meitä yhdistää Miran kanssa kilpaurheilutausta ja periksiantamattomuus. Olemme luonteeltamme ”kaikki tai ei mitään tyyppejä” ja valmiita antamaan kaikkemme siihen, mihin ikinä päätämmekään ryhtyä.

Mikä Sinun unelmasi on? Haluatko kiivetä vuoren huipulle, purjehtia Atlantilla, juosta ensimmäisen maratonisi? Ei, sillä ei ole mitään merkitystä vaikka sinulla ei ole kilpaurheilijataustaa tai huippugeenejä. Niistä ei ole nyt kysymys. Palaako sisälläsi tuli, mikä odottaa roihua? Nyt on aika toteuttaa unelmat. Minä olen matkassa mukana.

Olipa unelmasi kuinka pieni tai suuri tahansa, se on sinun unelmasi, joka on ainutlaatuinen.

 

Nora <3

 

Miran matkaa valkoisen valloitukseen pääset seuraamaan Miran blogista www.mirakasslin.fi

Menossa mukana