Team Nora

Virheviesti

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls funktiossa _menu_load_objects() (rivi 579 tiedostossa /var/www/fs3/38/teamnora/public_html/includes/menu.inc).

Fit Camp 1

Voi vitsi miten iloisia olimme Hannan (Saarion) kanssa ensimmäisestä yhteisestä Fit Campistämme viime sunnuntaina Salon Gym & Fitness Centerissä.

"Tehotiimi" :)

Iso joukko kisaamisesta haaveileva, jo kilpailleita ja ensi vuonna kilpailevia Mimmejä saapui ympäri Suomea leirillemme.

Umppuki oli paikalla, Ulla- Riitta Koskinen kilpailee bikini fitnesissä lyhyt sarja :)

Kaunis kiitos kaikille osallistujille! Loistava yhteishenki ja en ihmettele, onhan meillä kaikilla sama, yhteinen iso intohimo... saliharjoittelu, terveellinen ruoka ja kurinalainen elämäntyyli..

Jatkoa on kysytty ja varmasti järjestämme näiä lisää.... . Kannattaa siis olla kuulolla ja seurata blogiani, Team Nora Facebook sivua ja lähiaikoina saan myös nettisivuilleni "tapahtumat" osion jossa aina ajankohtaiset leirit, posetreenit, kisat jne..

Ensimmäinen leirimme oli siis Salossa. Saamme Hannan kanssa kyselyitä Bikini- ja body fitness kilpailemisesta. Päätimme järjestää leirin, jossa käsittelemme näitä lajeja. Päivän aikana puhuimme lajien eroista ja mitä fitness lajeissa kilpaileminen vaatii. Oli kyseessä sitten body fitness tai bikini fitness, yksi asia on selvää....omistautuminen lajille. Molemmat lajit vaatii säännöllistä sali ja aerobista harjoittelua ja molemmissa lajeissa menestyneimmät kilpailijat ovat harjoitelleet jo joitakin vuosia salilla. Lajit vaatii, paitsi rakkautta ja intohimoa lajiin, mutta myös tahdon lujuutta ja itsekuria. Näiden lisäksi myös henkisen puolen kestävyyttä mitataan, uskallan väittää, että yhtä tärkeä on henkinen kestävyys kuin fyysinen kunto.

Bikini Fitness kilpailijoita ennustetaan ensivuonna ennätys määrä. Taso nousee siis kisa kisalta ja menestymisen eteen on tehtävä paljon paljon työtä!

Laji tuntuu olevan nyt kovassa huudossa ja yhä useampi tyttö haaveilee kilpailemisesta. Näimme jo leirillä, että joukossa on upeita lupauksia bikini fitness lavoille, mutta haistelen , että lavalle on pyrkimässä myös tyttöjä jotka eivät vielä ole omaksuneet lajin vaatimuksia ja sitä että kilpaileminen ja fitness tulisi olla elämän tapa. Pelkkä laihdutus kuuri tai muutaman kuukauden salitreeni ei riitä.

Lajin pariin on hakeutumassa paljon nuoria, jopa alaikäisiä kilpailijoita ja olenkin hiukan huolissani kestääkö henkinen kantti kovan treenin, niukan ja säännöllisen ruokavalion ja ulkonäköön kohdistuvan arvostelun jne... "Nupin" mukana pysyminen touhussa tosi tärkeä asia.

Otan valmennukseeni maltillisesti tyttöjä, koska itsekkin kilpailen. Tällä hetkellä minulla on kaksi tyttöä, jotka tähtää bikini fitnekseen ja kaksi tyttöä, joilla tavoitteena on fitness malli kisa. Pidän erittäin tärkeänä osana myös henkisen puolen sparrausta ja kiinnitänkin paljon huomiota omien valmennettavien jaksamiseen. Minusta on ollut hienoa tutustua myös valmennettavien lähipiiriin, koska oma perhe /poikaystävä on hyvinkin oleellisessa osassa koko kisatouhua. Jos läheisiltä ei saa tukea, ymmärrystä ja kannustusta, voi koko kisavalmistautumisesta tulla todella raskas!

On hyvä mainita myös, että kilpatasolla treenaaminen syö myös jonkin verran kukkaron sisältöä, joka voi myös yllättää, varsinkin mitä lähemmäksi kisaa mennään. (salimaksut, valmennusmaksut, ruoka, lisäravinteet, treenivarusteet, lisenssi, kisa bikinit, kengät, hiukset, meikit, kynnet, rusketus, karvanpoistot, hotellit kisapaikalla, osa noista kertaa kaksi, ottaen huomioon karsintakisat ja mahdollisen finaalin, jotka ovat eri viikonloppuina). Kaikki kuitenkin sen arvoista, mutta on se kuitenkin hyvä huomioida.

Nainen voi olla super kaunis "katukuvassa", mutta lavalla kun seistään rivissä, kirkkaiden valojen alla,  pientäkin pienemmässä kisa- asussa eli bikineissä, niin täytyy kyllä sanoa, että armoa ei jaeta, ei yhään!! Ja se voi yllättää monet. Pienestä kokemuksesta uskallan sanoa, että Line up:ssa erottuu kyllä hyvin nopeasti kuka on treenannut ja kuka ei. Toki on olemassa luonnon lahjakkuuksia ja toiset osaavat esiintyä paremmin kun toiset, josta on myös hyötyä.

Näitä kaikkia asioita käsittelimme leirillä, mukana oli myös Biancaneven Elina Loueranta kertomassa kisa- asuista ja kengistä. HUOM!! On hyvä olla hyvissä ajoin liikenteessä myös kisabiksujen suunnittelussa.

Biancaneven ihana Elina

Kävimme myös läpi, mitä lavalla tapahtuu (vertailukierros ja t- kävely), harjoittelimme poseeraamista, korkkareilla kävelyä ja esiintymistä.

Tytöt oli tosi rohkeita, osa ei ollut koskaan aijemmin harjoitellut poseja ja kuntojakaan ei ole vielä tässä vaihessa raavittu täysin rasvattomiksi. Tämä tuo monesti pienen jännityksen ja kun salin täydeltä on yleisöä, niin kyllä kokenuttakin esiintyjää voi hiukkasen jännittää. Mutta nämä tytöt ei paljoa siitä välittänyt tai ainakaan se ei näkynyt. Hienoa! Olen niin ylpeä jokaisesta!!

Poseraaminen on asia jota ei voi liikaa harjoitella ja se kannattaa aloittaa ajoissa ja mielellään ainakin joskus mös porukassa on hyvä harjoitella jotta tottuu yleisöön.

Järjestän myös posetreenejä, jotka on avoimia kaikille bikini kilpailijoille. Myös ykstyistunnit ovat olleet suosittuja. Voit tiedustella niitä nora@teamnora.fi

Hanna "työn touhussa"

Lopuksi riipasimme vielä treenit, Hanna veti selkä- olkapää treenin ja minä pakara painotteisen jalkatreenin. Ruuhkaa oli , mutta hienosti selvittiin siitäkin.

Leiristä jäi iloinen ja positiivinen mieli ja toivottavasti myös ajatukset vahvistui (suuntaan tai toiseen) onko kilpaileminen oma juttu vai ei.

Kuulin myös, että muutama tyttö päätti leirin jälkeen kumpi laji on  enempi lähellä omaa tavoitetta ja / tai fysiikkaa.

Oli ihana kuulla että motivaatio kasvoi leirillä, olen aina iloinen, jos voin omalta osaltani kylvää positiivista ajattelua, treenin iloa, puhtaan ravinnon merkitystä ja kannustaa kohti omia unelmia!! Mottoni onkin "Kaikki on mahdollista jos tarpeeksi paljon haluaa sitä mitä haluaa"!!

Olemme jokainen omia upeita itsejämme! Positiivisin, mutta nöyrin mielin siis kohti omia unelmia!

Kaunis kiitos myös Salon Gym & Fitness Centerille tilojen lainasta!!

 

Menossa mukana