Team Nora

Virheviesti

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls funktiossa _menu_load_objects() (rivi 579 tiedostossa /var/www/fs3/38/teamnora/public_html/includes/menu.inc).

ENSIVAIKUTELMAA JA ENNAKKOLUULOJA

Kiva ja rento talviloma on takana Lapin kauniissa maisemissa.

   

Ennen lomaa sain valmentajaltani ohjeistukset lomalle, tärkein viesti oli "lepää" ja "unohda viikoksi bikini fitness"! ..MitäHH?... Tajusin, enhän ole unohtanut lajia sitten reiluun kahteen vuoteen päiväksikään. Edessä ei siis ollut mikään helppo juttu! Tämä pisti miettimään, voinko unohtaa, uskallanko unohtaa, onko minulla varaa unohtaa.... kyseessä on kuitenkin kilpaurheilu, joka vaatii tarkkaa työtä ja omistautumista joka päivä, myös lomilla. Jos johonkin ryhdyn, teen sen 110 lasissa tai sitten jätän kokonaan tekemättä.

Oli siis tarkoitus pitää hieman palauttava viikko.... rivien välistä luin, että se kannattaa, koska lomalta paluun jälkeen otetaan ns. löysät pois ja kiristetään tahtia entisestään.

Kuulun niihin urheilijoihin, joille pakolliset ja kehittymisen kannalta tärkeät lepopäivät, lepoviikot ja tankkauspäivät ovat ennemminkin rasite kuin nautinto. Lähdin lomalle kuitenkin rennoin mielin ja päätin että voin hyvällä omalla tunnolla ottaa rennommin 5 pvää. Kunto on edennyt aikataulussa ja mielikin on ollut hyvä. NOH kuinkas siinä sitten kävikään??... Rentouduin toki, nautin perheeni seurasta ja hyvästä ruuasta, mutta treenin puitteissa en pystynyt rauhoittamaan tahtia. Rakastan murtsikkahiihtoa , mutta harrastan sitä jostain kumman syystä vain mökillä pohjoisessa, vaikka Stadissakin on ollut viime vuosina hyvin lunta ja loistava ladut. 

Olimme olleet maksimissaan tunnin perillä, kun Peltoset jo huusivat nimeäni ja suksin menemään 10 km alotus lenkin.

Hiihtolenkkien muodossa kilometrejä ropisi, lisäksi yksi perus aamulenkki, pulkkamäkiretki noin 1 km pituiseen pulkkamäkeen, jonka ylösnousut meni väkisinkin mäkitreenistä.... ja kyllähän sinne salillekin oli itsensä tungettava. 

Salitreeniksi suunnittelin itselleni ja siskoni tytölle kiertoharjottelun koko kropalle, teimme sen oman kropan vastusta käyttäen sekä laitteilla, jotka tuolla salilla olivat paineilmalla säädettäviä. Molemmilla oli hyvät tuntumat jälkikäteen kropassa eli treeni se oli sielläkin osunut ja uponnut.

Suosin nykyisin muutoinkin hyvin vaihtelevaa ja monipuolista treenaamista, joka on toiminut itselläni tosi hyvin! Näin kroppa saa monipuolisesti erilaista ärsykettä , eikä pääse milloinkaan tottumaan vain yhteen. Nimittäin yksi motoistani on "vain muutos luo kehitystä" ja se pätee myös treenihommissa!

No näiden jälkeen palauttavasta viikosta ei ollut tietoakaan ja kroppa huusi hallelujaa! Onneksi extempore onnistuin saamaan ajan hierojalle.

Vaikka hiki virtasi ja lihakset oli juntturassa, oli näin kuitenkin itselleni paremi. Viikko poikkesi paljonkin normaalista puntti painotteisesta treeniviikosta ja liikkuminen on itselleni paitsi treeniä, myös jollain tavalla suurta nautintoa, jota ilman en voi elää!

Selviytyjät Suomen ensimmäiset jaksot on myös saatu purkista ulos ja onkin jännittävää katsoa miten seikkailumme autiolla saarella on leikattu ja miltä touhumme näyttää ruudun toiselta puolelta.

On hyvä muistaa, että kyseessä on aikuisten peli ja kilpailu, joka alkoi heti ensimmäisestä kisasta ja johon me kilpailijat ajauduimme yllättävänkin syvälle... ainakin itse koin jollain tavalla olevani eräänlaisessa "Survivor kuplassa", joka on kaukana normaalista elämästäni ja normaalista minästäni.. Löysin itsestäni täysin uusia piirteitä, joita en olisi koskaan uskonut löytäväni, enimmäkseen hyviä, toiset huonojakin. Mahtavinta kaikessa oli oppia nauttimaan luonnosta ja sen rauhasta, tieto että hyvinkin pienellä tulee toimeen elämässä ja elämän tärkeät, jo olemassa olevien arvojen entistä syvempi merkitys.

Selviytyjien myötä on hyvä aika pohtia ensivaikutelmaa ja ennakkoluuloja.

Sanotaan , että ensivaikutelman voi tehdä vain kerran ja useinmiten tuo pitää paikkaansa. Selviytyjissä tosin ei.

Ensivaikutelmaan vaikuttaa kovin moni asia esi. ulosantisi, käytöstapasi(silmiin katsominen, tervehtiminen, kiittäminen, näkemiin sanominen), toiset huomioon ottaminen, siisteys, puhtaus, tyyli, ryhti, käden puristus ja läsnäolosi tilanteessa jne.. Näiden lisäksi annat annat ensivaikutelmasi ulkonäölläsi, johon voit toki vaikuttaa, mutta johon luontoäiti on myös painanut oman peukalonjälkensä.

On mielestäni hieman kyseenalaista, että tietyt asiat muokkaa sinusta mielikuvallisesti tietynlaisen ihmisen (katsojan silmissä) esim:

LIHAVA= LAISKA

SILMÄLASIT= NÖRTTI JA FIXU

VAALEA TUKKA= TYHMÄ JA YKSINKERTAINEN

TATUOINNIT JA LÄVISTYKSET= RIKOLLISUUS

KORVARENGAS MIEHELLÄ= HOMO

KAUNIS JA KOMEA= ÄRSYTTÄVÄÄ

LIHAKSET= TURHAMAISEN, KOVA, PROVOSOIVA, YLIMIELINEN

Tuossa muutamia mielikuvia, mitä monikin ihminen voi ajatella pelkästään ulkonäön perusteella toisesta. Henkilökohtaisesti en ole koskaan tykännyt ihmisten "lokeroimisesta" ulkonäön, kuulopuheiden tai ihon värin peruusteella. Jokaisen ihmisen ulkokuoren sisällä voi asua ihan mitä tahansa, niin hyvässä kuin pahassa. Itse haluan aina ensin tutustua ja ottaa selvää ihmiseistä, ennen kuin alan muodostamaan minkäänlaista kuvaa, olin kuullut tai nähnyt sitten ihan mitä tahansa. 

Usein ihmiset saattaa myös karttaa huhupuheiden perusteella joitain tiettyjä ihmisiä ja puhua pahaa, vaikka ei ole ikinä edes tavannut henkilöä... en käsitä sitäkään!

Usein negatiiviset kuulopuheet saavat vain lisää vettä myllyynsä, kun ihmiset mylvivät noissa mielikuvissaan, ennen kuin todellisuudesta ollaan otettu selvää. Ja surullisen usein juoruilu ja varsinkin negatiivisten asioiden vetvominen saa liiankin helposti liikaa tuulta purjeisiin. 

Jos ihmiset keskittyisivät omiin asioihin ja ylipäätään positiivisiin asioihin, monesta asiasta tulisi paljon helpompaa. 

Selviytyjiiin lähdettyämme , emme saaneet olla missään kontaktissa kanssa pelaajiin ennen kuin kisa todellisuudessa alkoi, niinkuin se ensimmäisessä jaksossa alkoi. Tuossa tilanteessa väkisinkin alat muodostamaan tietynlaista kuvaa ihmisistä oman mielikuvituksesi pohjalta, myös itse syyllistyin moiseen. Ja jouduinkin jälkikäteen perumaan ajatuksiani oikein urakalla.

Omalla kohdallani usein ensivaikutelmani saattaa olla tyhmä, turhamainen, kova jne.. näin taisi käydä myös pelikavereiden kanssa selviytyjissä. Olen tottunut tuohon ja tiedostan, että ensivaikutelmani on mitä on. Ymmärrän hyvin että blondit hiukseni, treenattu vartaloni ja huoliteltu ulkonäkö (jota tosin saarella ei ollut ;) ) voi ärsyttää moniakin. En voi ruveta ulkonäköäni kuitenkaan toisten mieliksi muuttamaan, viihdyn itse näin. Olen aina ollut loivasti sanottuna "oman tieni kulkija", menen mielelläni vähän vaikeamman kautta ja valitsen mieluusti sen mitä toiset ei valitse, joskus sekin voi ärsyttää toisia. Kaikesta huolimatta aijon jatkossakin olla juuri minä ja toivon ja kannustan ihmisiä kulkemaan omaa arvokasta tietänsä. Puhujia, ennakkoluuloja ja käsityksiä mahtuu tähän maailmaan vähintäänkin yhtä paljon kun maailman kansaa. Ihminen on parhaimmillaan juuri omana itsenään ja silloin kuin saa elää elämänsä juuri niin kun itse parhaaksi näkee. Tämä ei suinkaan tarkoita ettetkö kunnioittaisi muita tai muiden mielipiteitä.

Ulkokuori on ulkokuori, se mitä on sen sisällä on paljon ratkaisevampaa. Onko sillä väliä miltä näytät tai jos haluat tatuoida ihoosi tärkeimmät elämän käännekohdat jne.. Minulle sillä ei ole merkitystä, suuren sydämmen omistavat ihmiset kyllä erottaa pian ulkokuoren alta.

Omistan paljon tuttavia, kavereita ja tosi ystäviä, joukkoon mahtuu nuoria, vanhoja, kauniita, laihoja, lihavia, bodattuja,  tatuoituja, erimaalaisia, vaalea ja tummaihoisia. Haluan hyväksyä ihmiset sellaisina kun kukin on, tämä ei tarkoita että hyväksyisin henkilökohatisesti mitä tahansa, tai että tulisin joka ikisen ihmisen kanssa juttuun. Haluan kuitenkin antaa mahdollisuuden ja en halua tuomita ketään. Jokainen ihminen on arvokas ja muodostunut omaksi itsekseen juuri oman elämän ja kokemuksiensa perusteella. 

Ennakkakäsityksiä tehdessä on hyvä huomioida myös, että ihmiset tulee erilailla toimeen erilaisten ihmisten kanssa... sitä kutsutaan henkilökemiaksi, henkilökemiat joko kohtaa tai sitten ei kohtaa. Kaikkien kanssa niiden ei edes tarvitse kohdata.

Mahtavinta on löytää ihminen, kenen kanssa koet olevasi samalla aaltopituudella ja voit tuntea jo pienenkin tuttavuuden jälkeen että olisit tuntenut toisen aina. Tämä on harvinaista mutta ainutlaatuista.

Saan olla iloinen että elämässäni on tälläisiä ihmisiä- tosi ystäviä ! 

Kunnioitetaan toisiamme!

Nora

Menossa mukana