Team Nora

Virheviesti

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls funktiossa _menu_load_objects() (rivi 579 tiedostossa /var/www/fs3/38/teamnora/public_html/includes/menu.inc).

Elämän opit ja ohjeet top10

Kesä tervehdys,

Ihanaa, saimme auringon takaisin Suomeen. Vaikka pääsinkin käymään Espanjassa lomalla, niin täytyy kyllä sanoa että miksi mennä merta edemmäs kalaan. Juhannuksena moni postaili juhannusmaisema kuvia pitkin suomenmaita, kotimaamme on kyllä kaunis, varsinkin jos säät sallii.

Viime juhannus meni eksoottisesti Survivor saarella selviytyen, nyt olin Helsingissä. Lapseni vietti juhannusta isänsä kanssa, minä keskityin treeneihin ja tapasin ystäviäni. Luulin että täällä ei olisi elämää, mutta väärässä olin. Kaivopuiston upea ranta ja Helsingin keskusta oli täynnä iloisia ja rentoja kaupunkilaisia ja turisteja.

Kiirettömyys on jotain niin luxusta!! Nukuin pitkään aamuisin ja kaikessa rauhassa sain tehdä juuri sitä mikä sattui huvittamaan... Treenaaminen tietysti ykkösjuttuna. Salilla ei juurikaan ollut ruuhkaa..

Tällä viikolla pääsin taas huollattamaan kynnet ja hiukset. 

Hiuksissa luotan Hiustukku Heinilän Hair Talk hiuksiin, joss teippi on lähes huomaamaton, ohut ja tarkoitettu hennoille hiuksille. Ainoa joka minulla pysyy on Hair Talk. Hiuksen laatukin on joka kerta ollut tosi hyvä.

 

Kynsieni siisteydestä ja herkullisista väreistä vastaa Salon Milagron Manna , Salon MIlagro sijaitsee kätevästi Kampissa. 

Salon Milagrossa on myös ammattitaitoinen ja ihana kosmetologi Minna.

Minna voitti upeasti kesäkuun alussa Roomassa järjestetyn Fitness Universe Liiton Ms. Bikini Fitness kilpailun. Onnea vielä kauniille Minnalle!!

 

Kävin joku aika sitten NLP opistolla meditaatio illassa. Illan annista jäi erityisesti mieleen viesti- milloin viimeksi pysähdyit? Niimpä...... tällä kertaa tuolla ei tarkoitettu salitreenin päättymistä tai lenkin lopettamista tai edes nukkumista, jolloin pakostakin hetkeksi pysähdytään. Tuolla tarkoitettiin todellista pysähtymistä oman itsensä ja omien ajatusten kanssa.

Olen kiinnittänyt huomiota miten elämä usein menee suorittamiseksi, toisaalta huomaan myös ihmisiä jotka todella nauttii elämisestä ja on läsnä siinä mitä ikinä tekeekin. 

Ihmisillä on oma elämänrytmi ja tavat, joita on helppo toteuttaa päivästä, viikosta ja vuodesta toiseen. Ei, sillä ettäkö siinä jotain pahaa olisi, mutta väitän että tuolla kaavalla elämä voi helposti mennä suorittamiseksi ja se näkyy turhautuneena käytöksenä, joka voi johtaa erilaisiin ylilyönteihin. Niin parisuhteen, treenin tai ylipäätään onnellisuuden kanssa.

Olen itse pyrkinyt tuosta kaavasta irti ja haluan oppia ajattelemaan elämää yhtenä suurena seikkailuna, jossa voi tapahtua kaikenlaista ja monenmoista. Olenkin huomannut, että pettymysten määrä ja olettamuksista aiheutuneet harmit ovat pienentyneet viimeisten vuosien aikana omalla kohdallani huomattavasti! Keskityn hoitamaan oman ja lapseni elämän niin hyvin kuin suinkin voin, se riittää. En halua elää kenenkään toisen kautta, asettaa odotuksia kenellekkään tai olettaa että joku muu tekisi puolestani. 

Joskus on myös otettava isoja riskejä ja kokeiltava jotain mikä ei mukamas voi olla mahdollista eli rikottava sääntöjä, niinkuin "Iso Arskakin" kultaisissa säännöissään opettaa. Sääntöjen rikkominen ei kuitenkaan tarkoita toisten ihmisten kustannuksella kikkailua tai toimimista vasten lakia. 

Juhannuksena minulla on ollut aikaa pysähtyä ja vetää käsijarrusta.

Pysähdyin miettimään itselleni tärkeitä asioita, mietin myös kuinka olen vuosien varrella muuttunut, mitä olen oppinut ja missä on vielä kehitettävää. Mieleen tuli heittämällä monia asioita, mutta päätin kasata oman top10 asioista jotka haluan muistaa joka päivä! 

Olen iloinen jos myös sinä oivallat tuolta listalta asioita ja saat niistä vinkkejä onnellisempaan oloon.

1. RAKKAUS

Kaiken perusta ja kaikkein tärkein on rakkaus! Mitä ikinä teetkin ja kenen kanssa ikinä oletkin, rakasta sitä!

Karsi elämästäsi negatiiviset asiat ja ihmiset. Pahaa mieltä aiheuttavia asioita ei tarvitse elämään.

2. ARMOLLISUUS

Ole itsellesi armollinen! Monesti pusketaan eteenpäin, vain koska "pitää ja täytyy", joskus on hyvä kysyä itseltä pitääkö todella? Vastaus on usein kyllä, mutta on asioita joita ei ole pakko, tai ainakaan sillä hetkellä pakko, jos niin ei tunnu.

Itseään ruoskitaan liikaa ja huonoa omaa tuntoa kärsitään välillä liinkin herkästi. Hyvä esimerkki on mielestäni pienten lasten vanhemmat. Jokainen vanhempi haluaa omalle lapselle vain parasta, mutta joskus "laatu voi kärsiä" ja silloin pinna saattaa palaa ajoittain liiankin herkästi ja kaikkeen siihen mitä haluaisi tarjota, ei vain riitä aika. Lapselle ei tarvitse järjestää Sirkus Finlandiaa joka päivä jotta hän olisi tyytyväinen. Lapselle riittää että vanhempi rakastaa ja on läsnä. Läsnäolosta voidaan toki olla montaa mieltä, paikalla toki ollaan, mutta ollaanko läsnä, onkin sitten toinen asia.

Muistetaan siis olla itselle armollisia, tehdä asioita omaan elämään sopivaksi, myös esim kisadietillä. Kisakuntoja ja voittajia tulee hyvinkin erilaisista olosuhteista ja diettityyleistä, yhtä oikeaa tapaa ei siis ole! Ja sitten Äidit ja Iskät, tekin tai siis mekin olemme vain ihmisiä :) 

3. KIITOLLISUUS

Ollaan kiitollisia kaikesta hyvästä mitä meillä on, joskus myös huonoista kokemuksista voi olla kiitollinen, koska moni huono kokemus tai tapahtuma on voinut olla elämässä juurikin se ison käänteen tekevä asia. Huonot kokemukset myös opettaa ja muistuttaa entistä enemmän kiitollisuudesta kaikkeen hyvään!

Hyvä tapa aloittaa päivä, on kiittää asioista mitä sinulla on ja mitkä asiat ovat hyvin.

4. KUUNTELEMINEN

Tarkoitan kuuntelulla ihan sitä itseään eli toisen kuuntelemista. Sille toiselle, oli se sitten lapsesi, miehesi, esimiehesi, asiakkaasi tai ihan kuka tahansa, kuuntelemisen taito on tärkeää. Monesti ihmiset "paasaavat" vain omasta , joka ei suinkaan ole väärin, mutta on tärkeä kuunnella myös mitä toisella on sanottavana.

Lapsen kanssa voi asettua kyykkyyn lapsen tasolle ja kuunnella, heillä on usein paljon erilaista tarinoitavaa. Ja noiden tarinoiden sisällä voi olla suurta sanomaa. 

Myös sydän, mieli ja kroppa kertoo aina jotain!..... Uskallatko kuunella niitä ja elää niiden toiveiden mukaan tai uskallatko tehdä päätöksiä riippumatta ulkopuolisista tekijöistä ja ihmisistä? Voi olla hyvinkin vaikeeta mutta uskalluksen jälkeen voi "isokin apina hypätä niskasta pois" :) Uskallus olla sitä mitä oikeasti on, on mielestäni kaunista ja rohkeaa. Omaa persoonallisuutta ja erilaisuutta saa ja pitäisi enemmän uskaltaa tuoda esille. Ole siis rohkeasti oma itsesi! 

Oletko huomannut, että jos kysymme "mitä kuuluu", moni vastaa "hyvää" tai "tosi hyvää" , vaikka todellisuudessa sisällä kuohuisikin syystä tai toisesta. Ihmiset ehkä pelkää hylätyksi tulemista, haurautta ja heikkoutta on vaikea myöntää. 

Olen itse kärsinyt kevään kisan jälkeen kovista si nivelen aiheuttamista kivuista, joka vaikutti niin treeniin kun mieleenkin. Kilpailu  poseeraukset vaatii vartalolta paljon taipumista epäluonollisiin asentoihin ja mm se oli päässyt taivuttamaan lantioni väärään asentoon.

Mieli kun haluaa tehdä, mutta fysiikka jos ei anna periksi, on yllättävän vaikeaa hyväksyä! Onneksi tilanne on jo helpottunut! ... kerran valmentajani jälleen kysyi tilannettani ja vastasin "ihan hyvin tässä pärjätään, ei hätää"... jolloin hän sanoi minulle, onhan siinä hätää, koska tunnet kipua ja et voi tehdä kaikkea niinkuin olisi optimaalista. Silloin havahduin ja mietin miksi vastasin noin, koska todellisuudessa jokainen aamu alkoi niin kovalla kivulla, että ajoittain kyyneliltäkään ei vältytty ja ilman venyttelyitä ei tehty juuri yhtään mitään... Mutta motivaatio ja halu pystyä tekemään, oli niin kova, että tilanne oli tosi vaikea hyväksyä. 

Luin juuri Fastin sivuilta Minna Pajulahden kirjoituksen kilpaurheilijan sitkeydestä ja kipukynnyksestä. Allekirjoitan tuon Minnan hyvän kirjoituksen täysin.

Oli pakko kuunnella kroppaa ja tehdä sen ehdoilla. Jatkossa kuuntelen entistä tarkemmin ja kropan huollosta en tingi. Huono kropan huolto voi vaikuttaa suoraan myös lavafysiikkaan.

5. LUOTTAMUS

Tällä tarkoitan ensinnäkin että, usko ja luota itseesi, jos et itse usko ja luota, ei kukaan muukaan!

Toinen tärkeä luottamukseen kuuluva asia. Luottamuksen voi ansaita ja menettää vain kerran! Se on monen asian tärkeä pohja. Ole siis luottamuksen arvoinen aina!

On suuri luottamuksen osoitus ja kunnioitus, jos tärkeitä työ-, perhe- tai ystävyys suhteisiin liittyviä asioita uskoudutaan sinulle. 

Tähän lokerikkoon sopii myös tärkeä sääntö, jonka jo kotoolta olen oppinut " kun omatunto on puhdas, ei tarvita selityksiä". 

Valehteleminen ja selitteleminen on ala-arvoista ja säälittävää, niin pahaa asiaa, ei voi olla mistä ei voisi puhua. Joskus se voi toki olla vaikeaa, mutta varmasti arvostetumpi ja helpompi tapa selvittää asiat, kun vääristellä totuutta. Rehellisyys maan perii!

6. ROHKEUS

On hyvä pitää järki päässä, mutta turhassa pelossa ja varovaisuudessa on kovin vaikea rakentaa mitään. Rohkeasti kun lähtee kokeilemaan uusia juttuja, voi itsensä löytää ihan mistä ja kenen kanssa tahansa.

Kannustan tekemään rohkeita päätöksiä, koska jos päätös menee ns. metsään, voi monessa asiassa lähtötilanteeseen aina palata.

7. HETKESSÄ ELÄMINEN- "Everything Everyday"

Elämä on tässä ja nyt, ei eilen eikä huomenna. Tulevasta on turha liioin kantaa stressiä. Ennen kun olemme tulevassa, mitä tahansa, merkittävääkin, voi tapahtua ja muuttaa suuntaa täysin. Eli mitä ikinä, milloinkin, milläkin hetkellä teetkin, tee se täysillä ja keskity siihen mitä teet. Ole läsnä!

8. KAIKELLA ON TARKOITUS, AIKA JA OMA PAIKKA

Se mikä on tullakseen ja tarkoitettu tulla, tulee kyllä jos niin kuuluu olla. Asioilla on aina oma paikka ja aika. Varsinkin isoja päätöksiä tehdessä kannattaa muistaa tämä. Olen omassa elämässäni saanut huomata että, isoihin päätöksiin vastaus voi kypsyä ihan itekseen ja tulla valmiina ennalta varoittamatta ja ajalla, jolloin osaat sitä vähiten odottaa.

Väkisin ei kannata koskaan tehdä mitään! Ei myöskään isoja päätöksiä tai suuria siirtoja.

9. POSITIIVISUUS

Positiivinne asenne ratkaisee monessa!

Elämä ei ole niin vakavaa! Muutoksia suunnitelmiin voi tulla myös viimehetkeillä, turhan jäykkä asenne aiheuttaa helposti vain kireetä mieltä ja hankalaa oloa.

Positiivinen ja avoin asenne tekee jokaisesta päivästä kivemman!

10. KAIKKI ON MAHDOLLISTA

Jos tarpeeksi paljon jotakin haluaa, uskon että kaikki on saavutettavissa. Ihminen voi vanhempanikin oppia uusia "temppuja"!

 

Tänään elin taas hetkessä. Rennon lepopäivä aamun jälkeen tuntui, että jalat kaipaa eilisen jalkatreenin jälkeen pientä liikuttamista. Päätin hypätä fillasin selkään ja tehdä pienen lenkin, löysinkin itseni keskustasta, josta kotooltani matkaa tulee noin 10 km.

Helsinki on aivan ihana kotikaupunki ja täällä voi tehdä vaikka ja mitä. Keskustassa oli ihanan kesäinen, kansainvälinen ja kiva fiilis. Törmäsin myös isääni ja siskooni, joka hyppäsi tarakalle ja viiletimme pitkin keskustaa. Oli mahtava extempore iltapäivä.

 

Minkälainen on sinun onnellisemman elämän top10?

Kauniita kesäpäiviä!

Nora

 

 

 

Menossa mukana