Team Nora

Virheviesti

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls funktiossa _menu_load_objects() (rivi 579 tiedostossa /var/www/fs3/38/teamnora/public_html/includes/menu.inc).

Body World

Heippis,

Toivottavasti teillä, hyvät blogini lukijat on ollut ihana ja ikimuistoinen kesä, jota on toivottavasti jäljellä vielä monta viikkoa! 

Itse olen treenannut intensiivisesti koko kesän valmistautuen syksyn kisaan, mutta pitänyt huolta, että olen saanut nauttia myös pikkupaloja kesästä ja ihania julia mm. Sunneva Kantolan 40 vee pippalot. 

(Juhlaruokailut kisadietillä voi hyvin hoitaa protskudrinkillä, helppo ottaa mukaan.... takuu varma hyvä ajokunto seuraavana aamuna ja pirteä olo :)! ....tämän "juhla ruuan ja yhdistetyn juoman" nautinnosta en tiedä, mutta se ken leikkiin lähtee, se sen kestäköön) :) Kisadietti vaatii rajujakin kompromisseja ja oikeeta aikaa tai täysin juhlatonta ajankohtaa esim eri vuodenajoista on turha etsiä. 

Nämä ovat jo kolmannet kisat vuoden sisään minulla. On ollut erittäin opettavaista kisata näinkin monta kisaa peräjälkeen. Voin kertoa, että helppoa se ei tosiaankaan joka hetki ole ollut ja vuoteen mahtuu paljon huippu hetkiä, mutta myös korkeita vuoria, joiden läpi on menty ja varmasti vielä mennään. Näiden kisojen aikana on korostunut kuinka tärkeää, on että lähipiiri on sujut kisaamisen kanssa ja kannustaa siinä. Omat vanhempani kannustavat ja elävät vahvasti rinnallani kisakautta. He ovat aina myös ystävieni kanssa katsomossa ja vaikka en heitä välttämättä lavalta näe, pelkkä tieto siitä, että he ovat siellä, antaa energiaa!

Tämä kisavuosi on opettanut lisää myös omasta kropastani, kilpaurheilu käy melkein työstä. Siihen ei voi lähteä puoliliekillä ja mielen on oltava VAHVA!

Paljon on toivottavasti vielä opittavaa, mutta uskon että olen kasvanut myös valmentajana, juurikin näiden omien kokemusteni kautta. 

Olen saanut paljon oppia uutta omalta valmentajaltani Aki Mähöseltä. Akilla on valtava tietotaito ihmis fysiologista, mutta myös suuri sydän käsitellä meitä valmennettavia ihmisinä!

Haluan taas kiittää positiivisesta palautteesta jota teiltä lukijoilta saan! Olen aikaisemminkin kirjoittanut, mutta en voi olla kirjoittamatt uudestaan.. ilahdun joka kerta, jos voin edes vähän motivoida ja kannustaa liikkumaan, löytämään terveellisemmän elämän tai löytämään avaimia parempaan mielenrauhaan ja onnellisuuteen.

Huomaan itsestäni, mitä enemmän tietoiseksi tulen omasta kropasta, mitä enemmän sitä äärirajoille vien kovien treenien ja tarkan ruokavalion ja ulkonäkökeskeisen lajini puitteissa, sitä enemmän arvostan sisäistä onnellisuutta ja mielenrauhaa. Niinkuin Cheekkikin laulaa- "pinta on pintaa, hinta on hintaa", niin se on todella sitä. Se mitä pinnan sisällä on, on miljoonia kertoja arvokkaampaa! 

Monesti juurikin fitness diettejen, elämäntapamuutosten ja laihdutuskuurien yhteydessä avautuu täysin uudenlainen tie omaan mieleen, sen vahvuuteen ja heikkouteen. Opitaan tuntemaan omaa itseään tarkemmin, tullaan tietoisemmiksi omista vahvuuksista, voiman määrästä, rohkeudesta ja myös äärirajoista. Noiden "matkojen" varteen mahtuu suuresti iloa, onnistumisia, mutta myös niitä vuoria, joiden läpi on mentävä, välillä helpommin ja välillä vaikeammin. 

Tahdon itse kehittyä ihmisenä jatkuvasti ja haluan myös olla parempi äiti, ystävä ja valmentaja mentaalipuolen asioissa, jotta voin antaa oikeanlaisia työkaluja pulmien ratkaisemiseksi.

Jahka syksyn kisat ovat paketissa, tulen panostamaan jatko opiskeluun. Kouluttaudun lisää Lihastohtorin ja Timo Haikaraisen koulutuksessa lihaskasvuun ja kehonkoostumukseen liittyvissä asioissa, mutta myös mentaalivalmennukseen Mentoritiimin oppeja vaalien. Odotan innolla!

Tänään kävin sanan varsinaisessa merkityksessä kurkkaamassa mitä pinnan sisällä on. Nimittäin Heurekassa on parhailla Body World näyttely, jossa pääsee hyvinkin läheltä näkemään mitä ihomme alla oikein on.

Menin näyttelyyn yksin ja imin irti kaiken tiedon mitä sain. Halusin tuon kokemuksen jo ihan pelkästään ammattini puolesta. 

Näyttelyssä aidot plastinoidut ihmisruumiit ja elimet mahdollistavat ainutlaatuisen tavan tutustua ihmisen anatomiaan, fysiologiaan ja terveyteen. Olen aina ollut tosi kiinnostunut ihmisanatomiasta ja siitä miten erikoisia me todella olemme. Varmasti osaksi juuri siksi olen kiinnostunut kehonrakennuksesta ja terveellisestä ruuasta, ihon tuntemisesta ja ihmismielestä eli psykologista.

Näyttelyssä pääsi näkemään mm lihakset, joita meillä on 620 kpletta, niistä jokaisella on oma tärkeä tehtävänsä, luuston, pelkästään kädessä on 27 luuta joita ohjailee 37 lihasta, sidekudokset, hermoston, sisäelimet, ruuansulatuksen, sikiön / alkion kasvun, raskauden ja paljon myös sairaita versioita näistä kuten rasvamaksan yms... 

Näyttelyssä tuotiin upeasti esille "koko kokonaisuus" ihmisestä, myös mieli ja sielu ja miten ne vaikuttavat esimerkiksi sydämmeen ja sitä kautta terveyteemme.

Näyttelyssä muistutettiin ettei koskaan saa lakata haaveilemasta ja että ilman haaveiluja olet olemassa, mutta lakkaat elämästä. Näyttely myös opetti, että ei tulisi katsoa saavutuksia vaan pyrkimyksiä. 

Sydän oli luonnollisestikkin isossa osaa näyttelyä, onhan juuri sydän koko ihmisen "sydän", se mikä kehittyy ensin tai ainakin hyvin aikaisessa vaiheessa. Sydämmen kanssa ei ole leikkimistä, ei terveydellisesti eikä myöskään tunteiden kautta. Sydän tietää paljon enemmän mitä silmillämme voimme nähdä ja kokea. Nykyisin voidaan diagnisoida särkyneen sydämmen oireyhtymä, silloin elimissä on mm liikaa stressihormonia eli kortisolitasot ovat korkeat. Se voi heikentää sydänlihasta ja jopa lamauttaa sen. Myös riski kasvaa muiden sydän ja verisuonisairauksien kohdalla...verenpaine yms..

Toitotan aina toisten ihmisten kunnioittamisesta, jatkossa toitotan sitä varmasti entistä enempi! Kunnioitetaan siis itseämme ja toisiamme. Oman tai toisten ihmisten tunteilla tai turvallisuudella ei tosiaan ole leikkimistä!

Olemme todelle yksi suurensuuri ihme, jossa kaikki vaikuttaa kaikkeen. Kaikki on hyvin hyvin monimutkaista, ainutlaatuista ja hiuksenhienoista pikku jutuista kiinni.

Edisen bloggauksen jälkeen olemme kerinneet Hanna Saarion kanssa pitämään Fit Campin Salossa, jossa kävimme body ja bikini fitnessiin liittyviä asioita läpi.

Kiitos kaikille osallistujille ja tsemppiä kisavalmisteluihin.

Myös oman tiimini- Team FitStarsin, valmennuksessani olevien tyttöjen kanssa olemme kokoontuneet yhteen ja hioneet kisaan liittyviä asioita kuntoon. Olen heistä kaikista kovin ylpeä! (osa tytöistä puuttuu kuvasta)

Tällä viikolla olen saanut olla todistamassa suurta sydämmien rakkautta ja onnellisuutta, kun paras ystäväni sanoi tahdon. On ihana omistaa niin hyviä ystäviä, että voi melkein itse omissa nahoissa tuntea toisen onnen tunteen. Tuo täydellinen päivä osoitti, että naimisiin voi kukin mennä tyylillään ja tuosta yhdestä, varmasti elämän tärkeimmästä päivästä on turha ottaa paineita. Tämä vihkiminen tapahtui maistraatissa, maanantaina ja vieraita oli tasan 4 lisäkseni. Matkalla maistraattiin kysyin ystävältäni, "mites muuten kukat?" johon sain vastaukseksi "ainiin, noooh ei niitä tarvi olla"- kaikkein tärkeintä on nimittäin rakkaus. Tuo päivä oli ikimuistoinen ja todella kaunis!

Niinkuin Kiinalainen ajattelija ja yhteiskuntafilosofi kehottaa "Minne kuljetkin, kulje koko sydämmestäsi"- yhdyn noihin sanoihin!

Nora

 

 

 

Menossa mukana